Johnny1
#0


Blat :
▪️5 oua
▪️1 cana zahar
▪️200 g unt topit
▪️1 cana apa minerala (1 cana suc Fanta)
▪️2 cani faina
▪️2 lg cacao
▪️1 plic praf de copt
▪️2 lg lichior de cafea

Umplutura :
▪️500 g branza de vaci
▪️1 cana zahar
▪️2 oua
▪️coaja rasa de la 1 lamaie
▪️1 plic budinca de vanilie

Decor :
4 lg zahar pudra cu aroma vanilie

Mod de preparare :
▫️Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit si racit, apa treptat si la urma faina amestecata cu cacao si praful de copt. La sfarsit punem 2 lg cu lichior de cafea. ii va conferi o aroma deosebita.
▫️Turnam jumatate din compozitie in tava (d=25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 10 minute.
▫️Intre timp pregatim umplutura : mixam ouale cu zaharul, adaugam branza de vaci, plicul de budinca de vanilie si coaja rasa de lamaie.
▫️Scoatem blatul pe jumatate copt din cuptor si turnam umplutura peste el, apoi cealalata jumatate de blat ramasa si dam din nou tava la cuptor . Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica cand este coapta prajitura.
▫️Lasam prajitura sa se raceasca, apoi cu ajutorul sitei de inox presaram zaharul pudra si portionam pentru a servi aceasta delicioasa prajitura.