Johnny1
#0

Ingrediente

  • 1 kg burtă de vită prefiartă
  • 5 L apă
  • 4 picioare de porc medii/ 1 rasol mediu
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 250 ml smântână
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2-4 linguri oțet
  • 2-3 ouă
  • sare și piper după gust
  • Mod De Preparare

    Ciorbă de burtă ardelenească – diferența dintre ea și ciorba de burtă tradițională este adăugarea rasolului sau/și picioarelor de porc.

  • Se spală și curăță bine rasolul sau/și picioarele de porc. IMPORTANT: Când începe să fiarbă, îndepărtează spuma formată cu o spumieră.
  • Între timp curăță legumele și pune, separat, la fiert, burta cu puțin oțet și las-o să dea în clocot.
  • Adaugă legumele peste rasolul sau/și picioarele de porc și lasă la fiert în continuare până când carnea se desprinde singură de pe oase.
  • Scoate bucățile de carne și lasă-le la răcit. Când s-au răcit îndeajuns, taie-le bucățele și pune-le înapoi în oală cu legumele. Adaugă și burta și extra apă, dacă se cere. Mai lasă pe foc până când burta este foarte bine fiartă.
  • Între timp curăță usturoiul zdrobește-l. Freacă-l cu sare ca pentru mujdei (până obții o pastă albicioasă, adică). Separat bate ouăle cu un vârf de sare și vreo 3 linguri de smântână.
  • Adaugă în ciorbă ouăle bătute și jumătate din crema de usturoi. Opreste focul, acrește cu oțet, după gust.

     

AnnaE
#1

mai fratica, la ora asta ciorba de burta? un coniac, o cafea si un film pentru copii mari ar merge :yum::yum:

Johnny1
#2

Facem asa....bem coniacul ne uitam la filmul pentru copii mari....dimineata bem cafeaua si  mancam ciorba de burta