AnnaE
#0

Nu ne-a invatat nimeni la tinerete cum sa mancam sanatos sau mai bine spus,cum sa combinam alimentele corect (pentru ca nimeni nu era preocupat de asta atunci), si am ajuns la o anumita varsta cand ne intrebam ce greseli am facut, cand ne trezim doborati la pamant cu dureri insuportabile de stomac. Nu neglijati nici un simptom. Ajungeti la medic, va stabileste tratamentul, care nu prea da rezultate...si aveti grija de voi Luati-o babeste si din timp.... 

Sa combinam corect alimentele
Combinarea gresita a alimentelor este vinovata pentru o digestie defectuoasa si de aici  poate aparea si refluxul gastroesofagian. Una dintre cele mai mari greseli întâlnite la noi în tara este combinatia carne + cartofi care nu prieste deloc stomacului. 

Suntem invitati la un gratar cu prietenii: vom gasi sigur carne la gratar si cartofi. Daca bem si putin alcool si alegem si un desert 
care de cele mai multe ori ascunde multe grasimi si foarte mult zahar – iata motivul pentru care arsurile la stomac sunt inevitabile. 
si chiar daca încercam sa gatim sanatos în casa putem gresi: tocanita cu cartofi si carne, pireul de cartofi cu pulpe de pui, vita la cuptor cu cartofi gratinati, musaca – toate acestea par alegeri sanatoase, însa toate implica nedorita asociere între carne si cartofi care nu este prielnica digestiei. 
Încercati în schimb ghiveciul de legume (altele decât cartofi),legume usor coapte la gratar, fasole verde trasa la tigaie cu ulei de masline, quinoa gatita ca si orezul cu legume.

Lista alimente permise si recomandate în caz de reflux gastroesofagian

Supe si ciorbe de legume;
Banane bine coapte;
Migdale;
Carne fiarta, gatita la abur sau la cuptor;
Apa plata;
Legume fierte, coapte sau gatite la steamer (cartofi, morcovi, broccoli, conopida, 
legume si zarzavaturi verzi);
Tocanite fara prajeli sau faina;
Compoturi fara zahar;
Pâine veche de o zi, crutoane, covrigi, biscuiti nu prea dulci sau prea sarati;
Ulei de masline extravirgin;

Lista alimente interzise si recomandate în caz de reflux gastroesofagian

Iata câteva dintre alimentele care pot cauza sau intensifica simptomele bolii de reflux gastroesofagian:

Cafeaua, bauturile acidulate, ciocolata;
Mâncarea de tip fast-food;
Alcoolul;
Menta, condimentele puternice;
Carne prajita, mezeluri din comer?, carne afumata;
Deserturi cu crema si produse de cofetarie/patiserie;
Maioneza, sosuri grase, chipsuri de cartofi/porumb;
Fructe citrice si legume acide: portocale, grapefruit, afine, rosii, lamâi, lime;
Piure de cartofi, salata de cartofi;
Ceapa cruda, usturoi;
Brânza fermentata, smântâna, înghetata.

Tratament naturist pentru boala de reflux gastroesofagian
Ceai pentru stomac sanatos cu fenicul

Feniculul este un pansament pentru stomac, calmeaza imediat arsurile gastrice si ajuta la digestie. 
Daca beti înainte de masa, ceaiul cu fenicul taie pofta de mâncare si astfel ajuta persoanele care doresc sa slabeasca. 
În plus, feniculul amelioreaza si durerile menstruale, având un efect calmant. 
Este indicat si în cazul colicilor la copii. 

Ceaiul pentru Stomac de la Yogi Tea îmbina dulceata feniculului cu aroma intensa a mentei si coriandrului. Sunt mai apoi combinate cu cardamom si ghimbir pentru a crea o companie delicioasa momentelor de serenitate.

Sucul de Aloe Vera actioneaza ca un pansament gastric si reduce aciditatea stomacala. 

Salvia cicatrizeaza si dezinfecteaza esofagul. 
Puteti consuma 2-3 cani de ceai cu salvie pe zi, cu 15 minute dupa mesele principale. 
Ca tratament naturist pentru boala de reflux gastroesofagian puteti folosi si 
extract de salvie