AnnaE
#0

 

                                                                       Legenda lanternei lui Jack

 

        Un simbol al sărbătorii de Halloween este napul sau bostanul (dovleacul) lui Jack, sculptat și cu o lumină înăuntru.

       

       Tradiția dovleacului de Halloween provine dintr-un legendă irlandeză. Se spune, ca un om numit “Stingy Jack” l-a invitat pe diavol să ia masa cu el. Neavând cu ce plăti consumația, a reușit până la urmă să-l convingă pe necuratul să se transforme într-o monedă pentru a plăti masa. Apoi, trișând, a păstrat moneda în buzunar lângă o cruciulița de argint care l-a împiedicat pe diavol să-și recapete forma. Până la urmă, Jack l-a eliberat pe diavol cu condiția să nu-l bată la cap timp de un an și să

nu-i ia sufletul în momentul în care va muri.

       

       Anul următor, de Halloween, Jack l-a păcălit din nou pe diavol să se urce într-un copac după niște fructe și în același timp el a sculptat o cruce pe copac pentru ca diavolul să nu se mai poată da jos. Condiția ca să-l elibereze, a fost aceea ca diavolul să nu-l mai deranjeze timp de 10 ani.

       

      La scurt timp, Jack a murit, exact de Haloween, și Dumnezeu nu a vrut să-i dea voie unui netrebnic ca el, în rai. În același timp, diavolul a zis că se ține de promisiune nelăsându-l în iad.  Însă înainte de a pleca de la porțile iadului, Jack i-a spus diavolului că nu are nicio lumină și nu vede drumul, iar stăpânul infernului i-a dat un tăciune aprins în focurile iadului, pe care Jack l-a pus într-o gulie crestată pe care o purta întotdeauna cu el.

       

       Sufletul lui Jack a început să rătăcească de atunci pe Pământ, în căutarea unui loc de odihnă.

 

 

Planse de colorat Halloween

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Attachments
legenda felinarului lui jack.docx 14.77 Kb . 52 Views