AnnaE
#0

 

Viața lui Enzo Ferrari, celebrul pilot italian
Enzo a început pasiunea pentru mașinile puternice după ce a avut ocazia să privească o cursă celebră, în Bologna.

Deși în perioada respectivă mașinile erau considerate niște mecanisme ciudate și pe care doar persoanele importante în societate, Enzo Ferrari a putut să vadă importanța acestora, „Vreau ca într-o zi să fac cea mai rapidă mașină din lume”.

Pasiunea lui l-a făcut să găsească o soluție disperată pentru o perioadă și mai neagră din istorie. Primul Război Mondial a început, fratele lui Enzo, Alfredo Junior, a plecat să își apere țara, dar Enzo Ferrari nu avea de gând să facă același lucru așa că își dă cu un ciocan peste mâna stângă pentru a fi declarant inapt. În urma războiului Enzo și-a pierdut fratele și tatăl, iar acel moment a fost unul oportun pentru a își pune bazele pasiunii sale, lucrând ca inginer la Alfa Romeo pentru a devenit mai târziu pilot de curse.

Laura a fost femeia care i-a schimbat viața lui Enzo. Pentru a îi impresiona tatăl și ai îi oferi o siguranță Laurei, acesta s-a lăsat de curse și a pus bazele planului de înființare a unei uzine cu o linie proprie de producție a mașinilor de curse. După multe refuzuri, Alfa Romeo a fost de accord să îi finanțeze proiectul.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  Urmariți documentarul subtitrat în română pe linkul de la jos....

 

 

                                                                                                 

                                                                                                   

 

 

                                      https://latimp.eu/ferrari-regele-masinilor-documentar-biografic-subtitrat-in-romana/