AnnaE
by on July 11, 2021
140 views

A venit si ultima zi a Campionatului European 2020 disputat in anul 2021, din cauza pandemiei Covid-19

Prin urmare, caci nu am mai completat jurnalul campionatului, va readuc aminte traseul celor doua finaliste Italia - Anglia

 

Traseul Italiei către finala EURO 2020

 

Echipa antrenată de Roberto Mancini a avut un parcurs exemplar în turneul final. Italia a făcut parte din grupa A, alături de Turcia, Țara Galilor și Elveția.

Meciul de debut de la EURO 2020, dintre Turcia și Italia, s-a încheiat în favoarea Squadra Azzurra, scor 3-0. Scorul a fost deschis după gafa lui Demiral care a trimis în propria poartă, dar, apoi, golurile marcate de Immobile și Insigne au pecetluit soarta partidei.

Pentru italieni, a urmat apoi meciul cu Elveția, încheiat, tot cu scorul de 3-0, după golurile lui Locatelli și Immobile.

Italia a învins și reprezentativa Țării Galilor, cu scorul de 1-0. Italienii au câștigat grupa cu număr maxim de puncte.

În optimile de finală, Italia s-a duelat cu Austria și a încasat primul gol la EURO 2020. Chiesa și Pessina au înscris în prelungirile partidei, dar Sasa Kalajdzic a redus din diferență, în minutul 114.

În sferturi, trupa lui Mancini a întâlnit Belgia, pe care a învins-o cu scorul de 2-1. Marcatorii Italiei au fost Barella și Insigne, iar pentru belgieni a înscris Lukaku.

În semifinală, Italia a avut parte de un meci de foc, împotriva Spaniei, cel mai dificil meci al italienilor la EURO 2020. După ce s-a încheiat 1-1 la sfârșitul timpului regulamentar, italienii s-au impus cu 4-2 după loviturile de departajare.

 

Traseul Angliei către finala EURO 2020

De cealaltă parte, Anglia a făcut parte din grupa D, alături de Croația, Scoția și Cehia. Englezii au câștigat primul meci din grupe, cu Croația, scor 1-0, după golul lui Raheem Sterling. Meciul cu Scoția s-a încheiat cu scorul de 0-0.

Duelul cu Cehia s-a terminat cu victoria englezilor, scor 1-0, gol marcat de Raheem Sterling. În optimi, Anglia a întâlnit Germania, pe care a învins-o cu scorul de 2-0. Tot Raheem Sterling a fost eroul englezilor, dar Harry Kane a marcat și el în minutul 86.

În sferturile de finală, Anglia a întâlnit Ucraina, pe care a învins-o fără drept de apel cu scorul de 4-0. Marcatorii au fost Harry Kane, Maguire și Henderson.

Meciul cu Danemarca din semifinalele turneului final a avut parte de un moment controversat. După ce s-a încheiat cu scorul de 1-1 în timpul regulamentar, centralul partidei a indicat punctul cu var după o intrare a lui Maehle asupra lui Sterling, decizie care a stârnit revoltă în rândul suporterilor.

Astfel, în ultimul duel al turneului final, Italia întâlnește Anglia, pe stadionul Wembley. Finala EURO 2020, Anglia - Italia, va fi arbitrată de Bjorn Kuipers, care este cel mai bogat arbitru din lume.

 

Echipele probabile

Italia: Donnarumma - Emerson, Chiellini, Bonucci, Di Lorenzo - Verratti, Jorginho, Barella - Insigne, Immobile, Chiesa

 

Anglia: Pickford - Shaw, Maguire, Stones, Walker - Phillips, Rice - Sterling, Mount, Saka - Kane

Post in: Sports