AnnaE
#0

Suntem in anotimpul propice racelilor si gripei, schimbarile de temperatura creeaza virusilor mediu adecvat si noua ne da batai de cap. Tot primavara si toamna apar si alergiile trezindu-ne stranutand frecvent nestiind care ar putea fi cauza.
Nefacand diferenta intre simptome majoritatea dintre noi confunda raceala, gripa si alergia, care au
intr-adevar un numitor comun pana la un punct : stranut, nas infundat, ochi lacrimand, tuse, oboseala, senzatie neplacuta la inghitit.

Raceala e inflamatia mucoasei nazale si faringiene si apare la 2-5 zile dupa ce se intra in contact cu virusul. Aceasta trece cu cateva zile de tratament adecvat.

Daca va “doftoriciti” acasa e indicat sa o luati din pripa, ceaiuri de musetel, 2-3 cani pe zi, neindulcite si cu multa lamaie, sau lamaie curatata de coaja si taiata cubulete peste care puneti 2-3 linguri de miere sau zahar si manacati-o ca pe un desert, sirop de tuse din muguri de pin si brad care se gasesc la plafar. Daca aplicati metode conventionale, da-ti fuga la farmacie si va recomanda farmacista un tratament medicamentos in voga si promovat in toata media. E alegerea fiecaruia.

Daca in acest “tablou” apar frisoanele, durerile musculare, greata, deja vorbim de gripa care debuteaza imediat si are o evolutie rapida.

Putem sa ne tratam acasa astfel : Pentru tratarea gripei, în uz intern, sunt indicate ceaiurile calde din flori de tei şi de soc (câte 1-2 linguriţe la o cană de apă), din care se beau 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere de albine, având acţiune sudorifică prin declanşarea transpiraţiei.

Busuiocul – recomandat în inhalaţii cu decoct sau în consum intern sub formă de ceai fierbinte cu miere pentru revitalizarea rapidă a organismului şi stoparea procesului gripal, mai ales în faza de debut.

Într-un tratament de şoc se vor consuma zilnic 6-7 căni cu infuzii de busuioc, îndulcite cu miere, la intervale de 30 de minute. Dacă apare febra ridicată, se adaugă 1-2 linguriţe de mentă.

La exterior se aplica un unguent corporal cu mentol şi camfor care se foloseşte ca masaj şi ajută la calmarea iritaţiilor căilor respiratorii şi ameliorarea durerilor musculare, de tâmple şi de spate.

Daca dupa 2 saptamani manifestarile persista vorbim deja despre o alergie pe care e bine sa n-o ignoram si sa consultam un alergolog.

In speranta ca v-am putut fi de folos va spun sa aveti grija de voi !!