AnnaE
#0

In ultimul deceniu s-a discutat despre canabis numai ca planta daunatoare organismului si toata atentia publica s-a concentrat numai pe efectul negativ al acestuia, dar uitam sa spunem si ce trebuie spus. Orice lucru sau aliment sau fapta. are parte pozitiva si parte negativa.

 

Scurt istoric al plantei :

Plantele din genul Cannabis sunt utilizate ca plante textile, în scopuri medicinale, iar unele extrase ca droguri. Produsele industriale de cânepă sunt realizate din soiuri de Cannabis selecționate pentru a produce o cantitate mare de fibre și un nivel minim de THC (Δ9- tetrahidrocannabinol), o substanță psihoactivă. Substanțele psihoactive sunt extrase din florile uscate și frunzele soiurilor selecționate pentru a produce cantități mari de THC. Diferite extrase de cannabis, printre care și hașișul sunt și ele obținute din aceste plante.

 

Cânepa are cea mai mare capacitate de industrializare dintre toate plantele tehnice: nimic nu se aruncă, totul e valorificat, iar produsele obținute sunt folosite de la fabricarea banalei funii până în industria cosmetică sau auto. După cultivarea cu cânepă, terenul devine în anul urmator propice cultivării cerealelor deoarece cânepa ucide buruienile. Din semințe se produce bere, uleiul utilizat în industria vopselelor, în cosmetică, ulei comestibil sau margarină, partea lemnoasă, care rămâne după prelucrarea primară, poate fi folosită la realizarea hârtiei, a zahărului de lemn, a plăcilor prefabricate, chiar și a unui combustibil solid cu mare putere calorică, iar din frunze se fac medicamente și ceaiuri medicinale. Fibrele din cânepă pot înlocui fibra de sticlă în unele componente din industria auto.

 

Tricotajele din cânepă sunt naturale, ecologice, refolosibile și foarte călduroase.

 

Potentialul terapeutic al canabisului pare a fi nelimitat, el nu doar ameliorand durerile pentru bolnavii aflati in stadiul terminal. Christina Sanchez, biolog molecular la Universitatea Compultense din Madrid, Spania, a studiat activitatea moleculara a canabinoidelor pentru mai mult de 10 ani, iar in acest timp ea si colegii ei au aflat ca tetrahidrocanabinolul sau THC, componenta primara din canabis, face ca celulele tumorale sa se “sinucida”, lasand in acelasi timp celulele sanatoase intacte.

 

Aceasta descoperire uimitoare a fost oarecum neasteptata, Sanchez si echipa sa studiind initial celulele canceroase in scopul unei mai bune intelegeri a modului in care acestea functioneaza. Dar, in acest proces, ei au observat ca, atunci cand celulele sunt expuse la THC, celulele tumorale nu numai ca inceteaza sa se inmulteasca dar, de asemenea, se si distrug, atat in ​​testele de laborator, cat si in studiile pe animale.
Organismul uman are un sistem endocanabinoid natural, care reglementeaza o multime de functii biologice: apetitul, aportul de alimente, reproducerea si multe alte functii. Atunci cand sunt inhalate sau consumate, canabinoizii din canabis sunt incorporate in sistemul endocanabinoid natural al corpului. Efectele acestui lucru asupra cancerului este acela ca toate celulele tumorale intra intr-o stare de apoptoza, ceea ce inseamna ca se autodistrug.

 

“Celulele pot muri in moduri diferite, iar dupa tratamentul cu canabinoizi, ele mor in modul curat, adica se sinucid”, a dezvaluit Sanchez. Unul dintre avantajele canabinoizilor este acesta si anume faptul ca tinteste celulele tumorale. Ei nu au niciun efect toxic asupra celulelor normale, non-tumorale. Si acest lucru este un avantaj fata de chimioterapia standard

#1

canadieni legalizeaza canabis-ul....oare de ce ?

AnnaE
#2

pentru ca nu e ilegal

 

aveam câmpuri intregi de cânepă, unde se hrăneau animalele - vacile și nu ne amenda nimeni. de unde schimbarea asta?