AnnaE
#0

Zaharul alb
Mai este numit si moartea alba. Dupa carne, el ocupa primul loc in scurtarea vietii. Se spune ca este unul dintre cele mai dure droguri. Inselator prin gust, starneste o adevarata furtuna in organism.

Este toxic deoarece, prin rafinare, isi pierde enzimele si alte substante necesare vietii. Ii lipsesc cam 20-30 de lemente nutritive care la origine au existat in trestia de zahar si sfecla de zahar
Pt. a putea fi metabolizat de catre organism, el fura din rezervele de calciu, crom, vitamina B1, enzime si alte elemente importante.

Strabate cu usurinta intestinul subtire si ajunge in sange. Provoaca modificarea sangelui si da o stare de hiperglicemie. Apare rapid o excitare fizica si psihica. Pancreasul primeste un soc si secreta mai multa insulina decat este normal, cu consecinte in scaderea zaharului din sange sub medie.
Dupa 10-15 min. Se instaleaza o stare de hipoglicemie care se manifesta prin oboseala. Ficatul este si el deranjat si isi transfera o parte din rezerva de glucide in sange. Aceste alternante deregleaza metabolismul si epuizeaza sistemul nervos.

Deci aparitia diabetului se face prin consum mare de zahar pt. ca pancreasul isi epuizeaza rezervele de fabricare a insulinei. Pe de alta parte organismul isi mobilizeaza, pt neutralizarea zaharului procesat, sa nu uitam de acest lucru, rezervele de calciu din oase si dinti care devin mai fragili.

Zaharul mai fura si „putin” magneziu, care are efect asupra imunitatii organismului si aparitia cancerului.
Cu ce putem sa inlocuim zaharul rafinat?
Cu miere si zahar invertit.

Cum se face zaharul invertit:
-1 kg de zahar alb, 500 g apa, suc de la o lamaie, toate se amesteca si se fierb 10 min. Se colecteaza mereu spuma de deasupra, cu o lingura de lemn. In felul acesta se obtine 2 monozaharide: glucoza si fructoza. Prin faptul ca are in compozitie si acid citric, sporeste asimilarea calciului in intestin, combate rahitismul, previne formarea calculilor renali, dizolva sarurile acidului uric si are proprietati antiinfectioase.
Deci…..alegerea este a voastra.