AnnaE
#0

Clima si starea de sanatate

Datorita conditiilor atmosfericesi meteorologice oamenii nu au in fiacare zi aceeasi dispozitie fizica si psihica. Pentru unii sunt un adevarat flux de energie iar pentru altii un inhibant. studiul acestoe fenomene care influenteaza starea psihica si fizica a oamenilor in general, sunt extrem de importante, in special pentru persoanele care sufera de boli cronice.

Un loc important il ocupa influentele geofizice si climatice asupra omului. aceste schimbari, au un caracter global, intrucat rotatia Pamantului in jurul Soarelui, modul in care se comporta Soarele presupune procese generale ce se petrec pe glob, avandu-se in vedere schimbarile electromagnetice, fortele gravitationale, vantul climatic etc.

De asemenea, aceasta influenta asupra Pamantului pe parcursul miscarii Pamantului in jurul Soarelui este redistribuita diferit pe partea luminata si pe partea neluminata a Pamantului. Astfel modificarile de temperatura, viteza vantului, gradul de umiditate sunt procese globale-ritmurile gravitationale electromagnetice sau modificarile aritmice pot cuprinde teritorii mari.
S-a constatat ca transformarile electromagnetice au o influenta mai mare decat cele gravitationale, a caror importanta este minima asupra organismului uman, asupra animalelor si lumii vegetale.

Calculul zilelor in care prognozele provenite de la statiile astrofizice, helio si geofizice cuprindeau modificari garvitationale si magnetice asociate, au constituit baza cunoasterii zilelor nefaste. Prin prognozare s-a ajuns la concluzii interesante confirmate de practica. Astfel a rezultat ca starea oamenilor suferinzi de afectiuni ischemice, este infuentata, in primul rand de schimabrile de camp gravitational, apoi umiditatea relativa si presiunea atmosferica.

Asupra hipertrofilor influenteaza mai intai gravitatia apoi furtunile magnetice. Congestiile cerebrale se produc frecvent in timpul perturbatiilor gravitationale. Este cunoscut faptul ca oscilatiile gravitationale depind de pozitia Pamantului in Sistemul Solar si se pot calcula pentru mai multi ani inainte si pentru regiuni geografice vaste.

Determinarea unor anumiti factori de risc ce conduc la dezvoltarea acestei sensibilitati va ajuta la stabilirea acelor organe si sisteme de organe ce sunt mai mult expuse imbolnavirii. Folosirea acestor programe facute pe calculatoare in institutiile medicale cat si in familie permit o apreciere zilnica a sanatatii omului in functie de influentele geofizice si de celelalte influente.

Medicina viitorului, a prognozarii tarii de sanatate are ca aliat informatica, tehnica de calcul, progresul tehnico-stiintific, in general. Numal in felul acesta se pot deschide largi perpective in profilaxia in reducerea probabilitatilor unor accidente si in constatarea nu numai a starii bolnavilor dar si a rezervelor disponibile ale acestora, precum si in vederea unor procese nedorite de comportament (conflicte, traume, stres..etc)

Dictionar :

Gravitatia = este fenomenul fizic natural prin care corpurile cu masă se atrag reciproc;
Afectiuni ischemice = cardiopatia ischemica este suferinta muschiului cardiac (miocard) produsa de ingustarea (stenoza) sau blocarea (ocluzia) arterelor coronare. Miocardul este irigat de doua artere coronare – artera coronara stanga si artera coronara dreapta, artere care dau mai multe ramuri.

Hipertrofie = dezvoltare excesivă a volumului unui organ sau al unui țesut fără înmulțirea celulelor acestuia, datorită unei funcții nutritive exagerate ori din cauza unui proces maladiv

Congestie cerebrala = acumulare foarte mare de sânge în vasele cerebrale