AnnaE
#0

Pisicile si maimuta

 

Într-o zi doua pisici s-au furisat într-o casa si au furat o bunatate de prajitura pe care gospodina o pusese la racit, la fereastra. Dupa ce au ajuns într-un loc ferit, cele doua pisici au început sa se certe pentru ca nu mai doreau sa împarta prajitura.

 

Fiecare dintre ele pretindea ca ea o merita si nu erau deloc dornice sa împarta prada. Tocmai când cearta lor a atins apogeul, o maimuta si-a facut aparitia în zona.

Vazând cum se cearta cele doua pisici, maimuta s-a oferit sa le ajute sa faca pace. Aceasta a ascultat ambele variante, apoi a spus ca prietenia lor nu merita sacrificata, de aceea prajitura trebuie împartita în mod egal. Tot ea s-a oferit acum sa împarta prajitura în parti egale.

 

Pisicile au fost de acord. Apoi, maimuta a luat prajitura si a rupt-o în doua. Când a cântarit fiecare bucata, a vazut ca una era mai grea decât cealalta, asa ca a muscat din bucata mai grea pentru a o face mai mica si le-a cântarit din nou.

Acum a constatat ca cealalta bucata era mai grea, asa ca a muscat din nou din bucata aceasta mai grea. Pentru ca, din nou, una dintre bucati era mai grea, a muscat din ea pentru a face cele doua bucati identice. Dar bucatile de prajitura nu pareau sa fie, din nou, perfect egale.

 

Maimuta cea vicleana reusise sa manânce în acest fel aproape toata prajitura. Pisicile i-a cerut bucatile de prajitura înapoi, doar ca acum maimuta le-a spus ca nu poate sa le mai dea nimic înapoi, pentru ca bucatile ramase sunt recompensa sa pentru serviciul pe care l-a facut pentru ele.

 

Cum a zis asta, maimuta a înfulecat ultima bucata de prajitura care a ramas si apoi a sarit în cel mai înalt copac unde nici pisicile nu l-ar fi putut ajunge.