AnnaE
#0

Ceapa ca medicament

Sunt foarte multe povesti despre efectele miraculoase ale cepei incepand cu o amintire din copilarie cand mama fierbea o ceapa si ne dadea sucul de la ea sa-l bem ca pe ceai, cand tuseam de ne ieseau ochii din cap. Apoi am cautat mai multe informatii despre rolul ei in mai multe cazuri de gripa si am gasit un text cu autor necunoscut care confirma multe dintre vorbele auzite de mine la ceas de taina. Va las pe voi sa hotarati daca e asa sau nu.

“In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contactasera si multi chiar murisera.
Doctorul a ajuns la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul l-a intrebat pe fermier  ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.”

Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unul sub birou sau undeva pe un raft.
Incercati si veti vedea. Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine.
Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!