AnnaE
#0

Fierea - tratamente simple si eficiente din natura

 

Este stiut faptul ca in ultimii ani multi dintre noi isi agreseaza fierea si ficatul cu o alimentatie nesanatoasa, cu nopti nedormite, sub deviza ca "o sa dorm destul pe lumea cealalta". Dar daca tinem putin la noi si ne respectam catusi de putin ar fi bine sa fim atenti atunci cand primim semnale dese de dureri in partea dreapta sub coaste ca fierea e putin cam suparata si sa incercam s-o ajutam sa-si revina ca mai apoi sa ne mai fie si ea noua de folos. 

Rar am avut dureri in locul pe care vi l-am spus, dar le-am avut. Si daca nu am fost la Olanesti sa fac o cura cu apa de izvor, ma ajut singura cu niscavai ceaiuri pe care vi le las si voua. 

Rădăcină de brusture 

- se iau 1-2 linguri de rădăcină mărunţită se pun la fiert într-un litru de apa clocotită, vreme de 2 minute. Se infuzează 15 minute. Se bea călduţ, pe durata unei zile. 
- in paralel cu acest ceai mai puteti bea si ceai de galbenele cate o cana intre cele din radacina de brusture. Il puteti prepara luand planta intre cele trei degete la o cana de 250 ml turnand apa clocotita peste ea. Se lasa 10 minute apoi se bea inghititura cu inghititura. 

Trebuie sa fiti atenti la alimentatie, pe cat posibil sa renuntati la alimentele "grele" care constau in prajeli, fie ca e carnea de porc, cartofi prajiti sau ou sunt considerate alimente pe post de lunetist la tinta sigura. 

In vremea pepenilor puteti sa faceti urmatorul tratament : 

- scoateti semintele de la 1-2 pepeni verzi si ii puneti la uscat. Cand considerati ca s-au uscat (de regula dupa 2-3 zile daca afara e foarte cald) ii rasniti in rasnita de cafea. In fiecare dimineata amestecati o lingura din aceasta "pudra" cu o lingura de ulei de masline si inghititi-o apoi culcati-va pe partea dreapta timp de 15 minute. Tratamentul se ia pe stomacul gol. Dureaza trei luni luandu-se primele 10 zile din fiecare luna. 

Pentru prevenirea calculilor si a durerilor va las o metoda care n-a dat gres pana acum : 

Ridichea neagra - o dati prin razatoare (dupa ce ati curatat-o de coaja) se amesteca cu trei-patru linguri de miere, il puneti intr-un borcan cu capac pe care-l pastrati in frigider. 
- luati 3-4 linguri inainte de felurile principale ale mesei 
- folositi acest remediu pana la ameliorarea durerilor 
Image