AnnaE
#0

“The Cut -Tăietura” este bazat pe genocidul armean din Imperiul Otoman 1915, care a dus la migrarea forțată din diaspora a minorității armene.

 

Cateva date despre genocidul armean

 

Genocidul armean dintre anii 1915-1916 a fost un genocid impotriva armenilor care locuiau în Turcia de astazi. A fost planificat de catre partidul de la putere care functiona sub denumirea de „Junii turci” . Genocidul a costat viețile a aproximativ un milion două sute de mii de armeni din Anatolia și Armenia de Vest. 

 

 

„Deportările și masacrele au fost pregătite și organizate de la Constantinopol, capitala de atunci a Imperiului, și implementate la nivel local de către liderii din diverse districte și provincii. Fiecare birou local era responsabil pentru colectarea armenilor din aria sa administrativă, apoi soldații și jandarmii otomanii escortau convoaiele până în deșert în „marșurile morții⁠(d)” și comiteau ei înișiși asasinate, sau dădeau frâu liber violenței grupurilor de bandiți înarmați, în cea mai mare parte kurzi. Mulți criminali, grupați în ceea ce va fi cunoscut sub numele de „Organizația specială⁠(d)” au fost eliberați de către autorități în acest scop.”(sursa wikipedia)

 

 

 

 trailer https://youtu.be/qA7j6zvApPI

 

Tăietura film subtitrat in romana