Fasole alba cu ciolan afumat
Ingrediente:
- 500 g fasole
- 2 cepe medii tocate marunt
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 300 g bullion
- 1 ardei gras tocat marunt
- 5 linguri de ulei
- 1 ciolan de porc afumat fara os
- 1 legatura de patrunjel
- foi de dafin
- Cimbru
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
- fasolea se lasa la inmuiat o noapte inainte sa o gatim
- a doua zi, luam o oala de 5 litri punem fasolea la fiert, adaugam ciolanul taiat cubulete, morcovul, pastarnacul si telina;
- punem apa sa le acopere si lasam sa fiarba pana e gata fasolea( aproximativ o ora jumatate)
- separat intr-o cratita prajim ceapa, un morcov ras, un ardei; punem sare, piper cimbru si dafin
- cand fasolea e gata uam o alta oala unde o punem impreuna cu ciolanul apoi turnam peste ele legumele prajite, adaugam si zeama in care a fiert fasolea, cat sa acopere compozitia
- la sfarsit ornam cu patrunjel si sa avem…..Pofta buna!