AnnaE
#0

Fasole alba cu ciolan afumat

Ingrediente:

  • 500 g fasole
  • 2 cepe medii tocate marunt
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 300 g bullion
  • 1 ardei gras tocat marunt
  • 5 linguri de ulei
  • 1 ciolan de porc afumat fara os
  • 1 legatura de patrunjel
  • foi de dafin
  • Cimbru
  • Sare
  • Piper

 

Mod de preparare:

 

 

  • fasolea se lasa la inmuiat o noapte inainte sa o gatim
  • a doua zi, luam o oala de 5 litri punem fasolea la fiert, adaugam ciolanul taiat cubulete, morcovul, pastarnacul si telina;
  • punem apa sa le acopere si lasam sa fiarba pana e gata fasolea( aproximativ o ora jumatate)
  • separat intr-o cratita prajim ceapa, un morcov ras, un ardei; punem sare, piper cimbru si dafin
  • cand fasolea e gata uam o alta oala unde o punem impreuna cu ciolanul  apoi turnam peste ele legumele prajite, adaugam si zeama in care a fiert fasolea, cat sa acopere compozitia
  • la sfarsit ornam cu patrunjel si sa avem…..Pofta buna!