Cartofi frantuzesti la cuptor
Ingrediente
700-800 g cartofi,
4 oua,
200-300 ml smintina,
50 g unt,
30 g pesmet, sare.
Mod de preparare
Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in apa clocotita cit sa-i cuprinda.
In apa se pune o lingurita de sare ca sa nu se sdrobeasca.
Dupa ce sau fiert se taie in felii de cca 1/2 cm.
Ouale se pun intrun vas si se fierb cu o lingurita de sare cca 5-6 min, apoi se curata de coaja. Intr-un vas de 1-2 l uns bine cu unt se pune jumatatea din cantitatea de cartofi peste cartofi se pun 2 oua taiate feli rotunde presarind cu o jumatate de lingurita de sare fina.
Se procedeaza la fel si cu jumatatea de cartofi, oua si sare.
Deasupra se distribuie jumatatea din cantitatea de smintina, pesmetul care a fost infierbintat, un minut cu untul.
Preparatul se introduce in cuptor sa se infierbinte cu 15 min, inainte de servire.
Dupa ce sa scos din cuptor se pune restul de smintina.
Preparatul se serveste ca fel intii sau ca felul doi asociat cu salata verde sau cu salate
Se poate servi si ca garnitura la fripturi calde de orice fel.