Viewing Single Post
AnnaE
#0

Aperitive Ochiuri românești în cuib de parizer

Ingrediente

Patru felii de parizer de 4-5 mm grosime,

30 g unt sau untdelemn,

4 oua.

 

Pentru piure:

1/2 kg cartofi,

30 g unt,

2 linguri de lapte,

50 g cascaval sau brinza telemea.

 

Mod de preparare

Feliile de parizer se prajesc in unt sau in untdelemn numai pe o parte, fara sa li se indeparteze membrana (intestinul); la caldura, aceasta se micsoreaza si feliile se vor stringe, ca niste cuiburi.In fiecare cuib, se pune cite un ochi.

Se pot servi ca atare, sau asezate pe un soclu din piure de cartofi.

Piureul se pune intr-un vas rezistent la foc uns putin cu grasime si tapetat cu faina sau pesmet, incare sa incapa cuiburile de parizer, unele linga altele.

Se presara cu cascaval ras.

Se dau la cuptor cu 6-7 minute inainte de servire.