Crema de zahar ars ca la Eli acasa LaTimp
Se stie ca prajitura crema de zahar ars, e dulce, poate prea dulce pentru unii care au probleme de sanatate. Azi am imbinat dulcele cu aroma si am canalizat papilele gustative spre aroma si nu spre zahar.
Ingrediente:
1 litru lapte
6 linguri de zahar + 4 linguri care se adauga in lapte
7 oua potrivite
Mod de preparare:
- Intr-un bol am batut cele 7 oua cu putina sare (sarea are rolul de a pastra culoarea naturala a oului galben rosiatic)
- Dupa ce am obtinut o spuma si s-a marit volumul, am adaugat laptele, (nu am tinut cont ca e direct de la frigider sau scos inainte).
- Dupa ce am amestecat bine ouale cu laptele am pus 3 plicuri de zahar vanilinat
Pasul 2
- Intr-o cratita mai inalta (cam de 3 litri) am pus cele 6 linguri de zahar pe care l-am lasat sa se caramelizeze, apoi am intins caramelul de-a lungul craticioarei
- Am turnat compozitia din lapte si ou in craticioara si am dat la cuptor, fix 60 de minute
- Dupa ce s-a terminat timpul, am lasat-o cateva ore la racit
Se serveste rece ca pe o felie de tort!
Sa aveti pofta!