Viewing Single Post
AnnaE
#0

Crema de zahar ars ca la Eli acasa LaTimp

Se stie ca prajitura crema de zahar ars, e dulce, poate prea dulce pentru unii care au probleme de sanatate. Azi am imbinat dulcele cu aroma si am canalizat papilele gustative spre aroma si nu spre zahar.

 

Ingrediente:

1 litru lapte

6 linguri de zahar + 4 linguri care se adauga in lapte

7 oua potrivite

Mod de preparare:

  • Intr-un bol am batut cele 7 oua cu putina sare (sarea are rolul de a pastra culoarea naturala a oului galben rosiatic)
  • Dupa ce am obtinut o spuma si s-a marit volumul, am adaugat laptele, (nu am tinut cont ca e direct de la frigider sau scos inainte).
  • Dupa ce am amestecat bine ouale cu laptele am pus 3 plicuri de zahar vanilinat

Pasul 2

  • Intr-o cratita mai inalta (cam de 3 litri) am pus cele 6 linguri de zahar pe care l-am lasat sa se caramelizeze, apoi am intins caramelul de-a lungul craticioarei
  • Am turnat compozitia din lapte si ou in craticioara si am dat la cuptor, fix 60 de minute
  • Dupa ce s-a terminat timpul, am  lasat-o cateva ore la racit

 

 

Se serveste rece ca pe o felie de tort!

Sa aveti pofta!