NGREDIENTE
8 cartofi
500 g ciuperci
250 g cascaval
100 g unt
2-3 linguri pesmet
sare
piper alb macinat
1-2 lingurite creson
MOD DE PREPARARE
1. Se spala cartofii si se pun sa fiarba în coaja, în apa si cu sare. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie rondele.
2. Ciupercile se curata de coaja, se spala în câteva jeturi de apa, se taie felii si se calesc în jumatate din cantitatea de unt. Se condimenteaza cu sare si piper alb dupa gust.
3. Se tapeteaza tava de teflon sau de jena cu restul de unt si cu pesmet si se pune un rând de cartofi, unul de cascaval ras, unul de ciuperci si tot asa.
4. Dupa ce s-au aranjat toate ingredientele, se acopera cu ultimul strat de cascaval si se baga în cuptorul încalzit în prealabil. Dupa ce s-a rumenit, se serveste ornata cu frunzulite de creson proaspat.