Johnny1
#0

INGREDIENTE
400 g mazăre proaspătă
1 ceapă
2-3 morcovi
1 păstârnac
100 g unt
nucşoară pisată
sare
1 gălbenuş
200 g smântână
1/2 baghetă
1-2 linguri ulei de măsline
2-3 căţei de usturoi
100 g caşcaval ras

MOD DE PREPARARE
1. Toate legumele se curăţă, se spală şi se fierb în 1,5-2 l de apă cu sare. Se adaugă o lingură de unt, se acoperă şi se fierb aproximativ trei sferturi de oră.
2. Mazărea fiartă se trece printr-o sită deasă, apoi se subţiază cu supa în care au fiert legumele. Se adaugă restul de unt şi se fierbe la foc mic, 5 minute, amestecând continuu. Se condimentează după gust cu sare, iar cine doreşte mai poate adăuga puţină nucşoară pisată.
3. Se drege cu gălbenuş de ou şi smântână. Se serveşte cu bruschete cu usturoi şi caşcaval.
4. Pentru bruschete, bagheta se taie felii, iar usturoiul se pisează cu sare şi se freacă cu ulei. Se ung apoi feliile de baghetă cu usturoi, se presară cu caşcaval ras şi se gratinează 10 minute, în cuptorul încins.

Johnny1
#1

Gata am schimbat poza...aseara nu am gasit mazarea