Johnny1
#0

In seara asta am decis sa va ofer ceva usor si simplu de gatit,sper sa va faca placere sa o gatiti asa cum si mie mi-a facut placere.Cred ca este o reteta care se poate prepara usor ce avem prin frigider.

INGREDIENTE
2 vinete potrivit de mari
1 ceapă
1 morcov
1 ţelină mică
150 g orez
2 roşii
100 g caşcaval ras
2-3 linguri măsline
ulei
sare
piper
verdeaţă
MOD DE PREPARARE
1. Se spală vinetele şi se taie în jumătăţi. Se curăţă miezul, lăsând doar 1 cm grosime pe tot conturul. Vinetele şi miezul scos se aşază pe un tocător din lemn şi se presară cu sare grunjoasă. Se lasă jumătate de oră la scurs.
2. Între timp se fierb legumele în 500 ml apă cu un praf de sare, de la care se păstrează supa. Orezul curăţat şi spălat se căleşte numai 1-2 minute în ulei, apoi se stinge cu 300 ml de supă fierbinte şi se fierbe înăbuşit timp de 10 minute.
3. Vinetele se spală rapid cu apă rece, apoi se stropesc la interior cu puţin ulei şi se umplu cu roşii tăiate felii, caşcaval ras, miez de vinete tocat, orez fiert şi măsline. Se condimentează şi se stropesc din nou cu puţin ulei şi se pun în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata se presară verdeaţa tocată mărunt.