AnnaE
#0
Puterea extraordinara a subconstientului de Joseph Murphy
 
INTRODUCERE

 

CUM  POATE  ACEASTà CARTE  Sà PRODUCà ADEVÃRATE MIRACOLE  ÎN  FIINŢA  DUMNEAVOASTRÃ

 

Am văzut miracole care se produc în toate mediile, în lumea întreagă, săvîrşite deopotrivă de bărbaţi, cît şi de femei. Miracolele vor apare şi la dumneavoastră, în măsura în care vă veţi folosi puterea colosală a propriului vostru subconştient. Această carte îşi propune să vă arate modul adecvat în care omul trebuie să gîndească, precum şi imaginile benefice ce trebuie cultivate cu perseverenţă în minte, pentru a creea şi transforma cu adevărat propriul nostru destin; toate acestea pot deveni perfect posibile în virtutea faptului că ceea ce un om gîndeşte, aceea el devine.

 

Cunoaşteţi răspunsurile la aceste întrebări?

 

De ce un om este trist, în timp ce alt om este fericit? De ce acel om este vesel şi prosper, iar celălalt este sărac şi nefericit? De ce un om este temător şi anxios, în timp ce altul este plin de încredere? De ce acesta din urmă are o casă luxoasă şi minunată, iar celălalt duce o existenţă mizeră într-o cocioabă? De ce unul cunoaşte o mare reuşită, iar altul un eşec complet? De ce un orator are un succces imens, în timp ce un altul rămîne mediocru şi nepopular? De ce un om este un geniu în meseria sa, în timp ce un altul se luptă şi se zbate toată viaţa, fără a realiza nimic bun? De ce unul se războieşte cu o maladie pretinsă a fi incurabilă şi de ce altul nu o are niciodată?

Cum se face că atîţia oameni cucernici şi buni suferă adevărate torturi ale corpului şi ale spiritului, de parcă ar fi condamnaţi? Şi de ce atîtea fiinţe imorale şi care nu au nimic sf~nt prosperă şi le reuşesc toate acţiunile, bucurîndu-se pe deasupra şi de o sănătate excelentă?

De ce o femeie este fericită în căsnicie, în timp ce sora ei este foarte frustrată şi nefericită?

Se poate găsi răspuns la toate aceste întrebări prin procesele ce au loc în mentalul conştient şi în cel subconştient? Cu siguranţă că da!

 

Motivul pentru care a fost scrisă această carte

 

Scopul acestei lucrări este tocmai acela de a răspunde la întrebările de mai sus, precum şi la alte întrebări conexe cu acest subiect. M-am străduit să explic marile adevăruri fundamentale ale mentalului cît mai clar cu putinţă. Cred că este perfect posibilă explicarea legilor fundamentale ale vieţii în limbajul de fiecare zi. Veţi observa că stilul acestei lucrări este foarte asemănător cu cel din ziarele şi revistele citite de dumneavoastră, cu limbajul pe care îl folosiţi la serviciu sau acasă.

Este bine să studiaţi cu atenţie această carte şi să puneţi în aplicare tehnicile expuse căci, dacă o veţi face, sunt absolut convins că veţi obţine o putere care va opera miracole ce vă vor elibera de confuzie, suferinţă, melancolie şi eşecuri. Cu ajutorul acestor tehnici vă veţi descoperi adevăratul loc în societate, veţi rezolva toate dificultăţile, vă veţi elibera de orice constrîngere psihică sau emoţională, căci ele vă vor conduce la cunoaşterea adevăratei căi a libertăţii, a fericirii şi păcii spirituale.

Marea putere creatoare a subconştientului poate să vindece orice boală şi să vă facă să fiţi din nou plini de viaţă şi forţă. Învăţînd să vă folosiţi corect şi în mod benefic puterile lăuntrice, veţi deschide poarta acelei închisori care este teama şi veţi accede la o nouă existenţă, ce a fost descrisă de Sf~ntul Pavel drept “glorioasa libertate a fiilor lui Dumnezeu”.

 

Dezvoltaţi acea putere formidabilă care determină şi însoţeşte miracolele.

 

O vindecare proprie (autovindecarea) va fi mereu dovada cea mai convingătoare a propriei noastre puteri subconştiente. Acum 40 de ani, am determinat resorbţia şi dispersia unei tumori maligne (sarcom) în propriul meu corp, folosindu-mă de puterea curativă a subconşţientului care, în fapt, creează, susţine şi guvernează toate funcţiile vitale ale omului. Tehnica pe care am aplicat-o este explicată în această carte şi sunt sigur că va ajuta şi altor fiinţe să aibă încredere în Puterea Vindecătoare Infinită ce sălăşluieşte în profunzimile subconştiente ale tuturor oamenilor.

Datorită unui prieten medic, am devenit brusc conştient că e natural să mă bazez pe Inteligenţa Creatoare care a creat organele mele, a format corpul şi a făcut să-mi bată inima, pentru că EA are grijă întotdeauna de propria sa creaţie.

Un proverb antic glăsuieşte: “Medicul pansează rana şi Dumnezeu o vindecă.”

 

Dacă vă veţi ruga plini de credinţă, miracolele vor apare în chip negreşit

 

Rugăciunea semnifică o interacţiune armonioasă între mentalul conştient şi cel inconştient, dirijîndu-le acţiunea către un scop bine determinat.

Această lucrare vă va arăta modul ştiinţific prin care să vă branşaţi la puterea infinită care sălăşluieşte în dumneavoastră, permiţîndu-vă să obţineţi ceea ce doriţi cu adevărat. Doriţi o viaţă mai fericită, mai plină şi mai bogată? Începeţi să vă folosiţi această putere miraculoasă pentru a vă rezolva problemele profesionale şi pentru a restabili armonia în familie.

Este bine să citiţi această carte de mai multe ori. Capitolele următoare vă vor spune în ce mod acţionează această putere minunată şi cum puteţi să aduceţi la suprafaţă înţelepciunea şi inspiraţia creatoare care sunt latente în dumneavoastră.

Învăţaţi, apoi, aceste tehnici simple, care vă permit să sugestionaţi pozitiv şi puternic subconştientul vostru. Urmaţi această nouă modalitate ştiinţifică de a pătrunde pînă la infinitul tezaur; citiţi atent, cu seriozitate, cu dragoste şi încredere nediminuată. Veţi dovedi astfel, într-un mod uluitor pentru ceilalţi, că aceste învăţături vă pot ajuta foarte mult. Acesta poate fi, şi eu cred că va fi, punctul de cotitură în viaţa dumneavoastră.

 

Fiecare om se roagă în felul lui propriu

 

Ştiţi să vă rugaţi eficient? Cît timp vă rugaţi în fiecare zi?

În perioadele de criză, în momentele de pericol sau de dificultate, cînd sunteţi bolnavi sau moartea vă ameninţă, vă rugaţi atît dumneavoas-tră, cît şi prietenii dumneavoastră pentru a fi ajutaţi să depăşiţi cu bine problemele dificile cu care vă confruntaţi.

Citiţi ziarele şi veţi vedea, cîteodată, că sunt propuse rugăciuni în toată ţara pentru un copil atins de o boală aşa-zis incurabilă, pentru pacea naţiunii sau pentru un grup de mineri prizonieri într-o galerie inundată, etc. Mai tîrziu, dacă sunt salvaţi, minerii spun că se rugau, aşteptîndu-şi salvatorii.

 La fel, pilotul unui avion declară că, numai rugîndu-se cu putere şi credinţă a putut ateriza în siguranţă, în ciuda pericolului iminent ce-l aştepta. Desigur, rugăciunea este mereu un sprijin prezent atunci cînd suntem în pericol; cu toate acestea, nu trebuie să aşteptaţi pericolul sau dificultăţile exterioare pentru a face din rugăciune o parte integrantă şi constructivă a propriei voastre vieţi. Împlinirea acestor rugăciuni este consemnată în ziare şi dovedeşte tocmai eficienţa lor.

Ce să mai spunem de rugăciunile umile ale copiilor, de manifestările simple ale Graţiei Divine la masa familiei sau de devoţiunea statornică a celui care nu caută altceva decît comuniunea cu Dumnezeu?

Activitatea mea printre oameni m-a determinat să studiez diferite stadii ale rugăciunii. Am trăit eu însumi această experienţă şi am lucrat cu mulţi oameni care au beneficiat în mod intens de ajutorul rugăciunii.

În mod obişnuit, se pune problema de a şti să spunem şi altora cum să se roage. Cei care sunt la ananghie cu greu pot gîndi şi acţiona în mod rezonabil. Au nevoie de o reţetă uşor de urmat, de un prototip practic, simplu şi specific problemei lor. Deseori, ei pot fi îndrumaţi doar după ce au abordat în mod adecvat dificultatea cu care se confruntă.

 

 

Ineditul acestei lucrări

 

Unicitatea acestei cărţi rezidă în faptul că învăţăturile sale sunt absolut practice. Se prezintă aici tehnici şi formule simple, activ operante, pe care le veţi putea aplica uşor în universul cotidian înconjurător. Am prezentat aici metode simple, valabile pentru bărbaţi şi femei din întreaga lume.

Recent, cca. 1000 de oameni, aparţinînd tuturor religiilor, au asistat la un curs special la Los Angeles, în care am descris pe scurt ceea ce este descris sintetic în aceste pagini. Mulţi dintre ei au parcurs 200 de km pentru a asista la fiecare curs.

Această carte vă va interesa deoarece vă arată motivul pentru care, deseori, obţineţi contrariul lucrului pentru care v-aţi rugat. Oamenii din toate colţurile lumii m-au întrebat de mii de ori: “De ce, cu toate că m-am rugat de atîtea ori, dorinţa nu mi s-a îndeplinit?” În această carte veţi găsi motivele şi răspunsurile la această întrebare, precum şi la alte probleme similare.

Mijloacele multiple de a sugestiona subconştientul şi de a obţine răspunsuri valabile dau cărţii o valoare extraordinară şi fac ca ea să fie un ajutor mereu prezent în clipele grele cu care vă confruntaţi.

 

Care este adevărata şi intima voastră credinţă?

 

Nu obiectul credinţei noastre ne îndeplineşte dorinţa, ci acesta este răspunsul subconştientului nostru la imaginea mentală, propusă de noi, adică la gîndul întreţinut mereu în minte. Această lege a credinţei este prezentată în toate religiile lumii şi tocmai acesta este motivul pentru care ele sunt exacte din punct de vedere psihologic. Budistul, creştinul, musulmanul sau evreul pot obţine rezultate asemănătoare în rugăciune şi aceasta nu datorită religiei, a ritualurilor, a liturghiei, a incantaţiilor, a sacrificiilor sau ofrandelor specifice fiecărui cult în parte, ci doar datorită credinţei lui, a receptivităţii faţă de lucrul pentru care s-a rugat. Legea vieţii este o lege a credinţei şi credinţa poate fi definită pe scurt ca exprimînd gîndul întreţinut mereu în minte.

Ceea ce un om gîndeşte, simte şi crede, aceea este starea spiritului său, a corpului său şi a mediului în care se află.

Înţelegerea tehnicilor şi a metodelor, precum şi a scopului pentru care sunt făcute, vă vor ajuta să manifestaţi cu ajutorul subconştientului toate lucrurile bune din viaţă.

Rugăciunea împlinită este chiar realizarea dorinţei inimii voastre.

 

 

În ultimă instanţă, dorinţa înseamnă rugăciune

 

Oricine îşi doreşte sănătate, fericire, siguranţă, pace spirituală, dar nu mulţi ajung la rezultate clare şi bine definite în acest sens. Un profesor la facultate îmi mărturisea recent: “Îmi spun că, dacă-mi voi schimba gîndurile predominante şi dacă voi da vieţii mele emoţionale o nouă turnură, atunci ulcerul care mă chinuie de atîta timp va dispare; însă nu ştiu ce tehnică să aplic pentru aceasta. Gîndurile mele rătăcesc în toate sensurile asupra acestor probleme şi mă simt frustrat, învins şi nefericit.” Acel profesor dorea sănătate perfectă, dar avea nevoie să cunoască mai întîi modul în care acţionează mentalul pentru a fi în stare să-şi îndeplinească dorinţa. Practicînd apoi metodele curative indicate în această carte, el s-a restabilit complet.

 

“Există un spirit (mental) comun tuturor oamenilor” (Emerson)

 

Miraculoasele puteri ale subconştientului existau dinainte ca noi să ne naştem. Înainte să ia naştere vreo biserică sau chiar lumea însăşi, aşa cum o cunoaştem noi astăzi. Marile adevăruri eterne, marile principii ale vieţii preced toate religiile. În spiritul acestor afirmaţii vă propun, în paginile ce urmează, să luaţi cunoştinţă de această putere extraordinară, transformatoare, care vă va tămădui rănile mentale şi psihice cu care vă confruntaţi. Ea va elibera pe cei care se încovoaie sub povara fricii şi va elimina complet limitările sărăciei, ale eşecului, ale mizeriei, ale suferinţei şi frustrării.

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă uniţi mentalul şi psihicul, focalizîndu-le cu putere asupra a ceea ce doriţi să manifestaţi; puterile creatoare ale subconştientului vor răspunde imediat. Începeţi acum, chiar de astăzi şi permiteţi astfel miracolelor să se producă în viaţa dumneavoastră.

Perseveraţi, perseveraţi mereu, pînă cînd soarele va răsări din nou şi umbrele aducătoare de necazuri şi suferinţe vor dispare cu desăvîrşire din viaţa voastră.