Johnny1
#0

INGREDIENTE
400 g caşcaval
200 g cârnat
1 ceapă roşie
2 ardei graşi
2 ouă
3-4 linguri făină
3-4 linguri pesmet
ulei pentru prăjit
200-250 g smântână
sare, piper
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE
1. Cârnatul se taie rondele, caşcavalul se taie cubuleţe de 2-3 cm, ceapa se curăţă şi se taie în sferturi, iar ardeiul gras se spală, se curăţă şi se taie bucăţi de 3-3,5 cm. Toate ingredientele astfel pregătite se pun pe beţe de frigărui, puţin umezite, alternând rondelele de cârnat cu câte o foaie de ceapă, un cub de caşcaval şi câte o bucată de ardei gras.
2. Frigăruile astfel făcute se dau prin făină, apoi prin ou şi pesmet şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se lasă doar câte 2-3 minute pe fiecare parte şi se scot apoi pe un şervet absorbant. Se servesc imediat cu sos de smântână şi salată de crudităţi.
3. Pentru sos, se freacă smântâna cu sare şi piper după gust, iar pentru aromă se presară pătrunjel verde tocat mărunt.