AnnaE
#0

Ziua 1 – Luni

Secretul conţine principii clare referitoare la felul în care îţi poţi trăi viaţa în acord cu legile naturale ale universului. Cel mai important lucru este însă să LE TRANSPUI ÎN PRACTICĂ.

Nu vei deveni stăpânul propriei tale vieţi decât dacă LE VEI TRANSPUNE ÎN PRACTICĂ!

Vom face împreună o călătorie iniţiatică ce va dura un an de zile, iar claritatea, înţelegerea şi înţelepciunea la care vei avea acces în fiecare zi a anului te vor ajuta să experimentezi în viaţa ta legile care guvernează fiinţa umană, astfel încât să devii cu adevărat stăpânul propriei tale vieţi.

Îţi doresc ca bucuria să te însoţească pretutindeni.

Rhonda Byrne

 

 

Ziua 2 – Marti

Dacă doreşti să îţi schimbi rapid viaţa în bine, schimbă-ţi vibraţia generală pe care o emani cu ajutorul recunoştinţei. Dacă îţi vei focaliza întreaga energie asupra recunoştinţei, în viaţa ta vor apărea adevărate miracole.

Dacă doreşti să îţi schimbi rapid viaţa în bine, notează în fiecare zi 100 de motive pentru care te simţi recunoscător, până când vei vedea cu ochii liberi schimbarea. Nu te limita însă la a scrie aceste motive. SIMTE starea de recunoştinţă. Puterea ta sălăşluieşte în SENTIMENTELE pe care le investeşti în starea de recunoştinţă.

 

 

Ziua 3 – Miercuri

Sentimentele pe care le trăieşti astăzi atrag evenimentele pe care le vei experimenta mâine.

Astfel, grijile atrag noi griji. Anxietatea atrage şi mai multă anxietate. Nefericirea atrage nefericire. Insatisfacţia atrage insatisfacţie.

 

PE DE ALTĂ PARTE…

Bucuria atrage mai multă bucurie. Fericirea atrage mai multă fericire. Pacea atrage pace. Recunoştinţa atrage recunoştinţă. Bunătatea atrage bunătate. Iubirea atrage iubire.

 

Sarcina ta este una lăuntrică. Dacă doreşti să schimbi lumea din jurul tău, tot ce trebuie să faci este să îţi schimbi sentimentele interioare. Ce poate fi mai simplu decât atât?

 

 

Ziua 4 – Joi

Universul te călăuzeşte şi comunică cu tine în fiecare secundă a vieţii tale. El reacţionează la gândurile tale şi îţi oferă un feedback nepreţuit prin intermediul sentimentelor tale. Altfel spus, sentimentele tale reprezintă un instrument de comunicare cosmică! Sentimentele pozitive se traduc prin: „AI PROCEDAT FOARTE BINE.” Cele negative îţi atrag atenţia că trebuie să îţi schimbi gândurile asupra cărora te focalizezi.

Pune-te la unison cu comunicarea cosmică ce îţi stă la dispoziţie în fiecare zi. Tu nu eşti niciodată singur, nici măcar pentru o singură secundă. Universul te însoţeşte la fiecare pas. El te călăuzeşte, dar trebuie să îl asculţi!

 

 

Ziua 5 – Vineri

Caută aspectul pozitiv în orice situaţie, îndeosebi în cele care par să fie negative. Tot ce atragem în viaţa noastră ne ajută să creştem, ceea ce înseamnă că în ultimă instanţă este pentru binele nostru.

Schimbarea căii şi a direcţiei în care călătoreşti necesită noi calităţi şi puteri, care corespund întru totul lucrurilor măreţe care ne aşteaptă să le realizăm.

 

 

Ziua 6 - Sâmbătă

Oriunde te-ai afla şi oricât de dificilă ar părea să fie situaţia actuală, tu te îndrepţi întotdeauna către mai multă măreţie, întotdeauna.

 

Ziua 7 – Duminică

„Fericirea depinde de noi înşine.”

ARISTOTEL (384 – 322 Î.Ch.)

 

Ziua 8 – Luni

Există două cuvinte care, atunci când sunt rostite, au puterea uluitoare de a-ţi schimba complet viaţa. Ori de câte ori le vei rosti cu sinceritate, aceste cuvinte îţi vor aduce o stare de bucurie şi de fericire absolută. Ele vor crea adevărate miracole în viaţa ta, anihilând orice negativitate şi oferindu-ţi o mare abundenţă. Dacă le vei rosti cu sinceritate şi dacă le vei simţi semnificaţia profundă, aceste cuvinte vor pune în mişcare toate forţele Universului, care se vor uni în slujba ta.

Există doar două cuvinte care te mai despart de fericirea pe care o meriţi şi de viaţa pe care o visezi…

ÎŢI MULŢUMESC.

 

 

Ziua 9 – Marţi

Noi atragem întotdeauna în viaţa noastră circumstanţele care corespund vibraţiilor noastre interioare. Orice situaţie, orice persoană şi orice eveniment pe care le atragem în experienţa noastră depind de vibraţiile pe care le emitem. Ţi-ai putea imagina un sistem mai minunat şi mai drept decât acesta?

Viaţa ta reflectă ceea ce există în interiorul tău, iar această realitate lăuntrică depinde în întregime de tine.

 

 

Ziua 10 – Miercuri

Tu eşti o fiinţă umană măreaţă şi magnifică. Între miliardele de oameni care trăiesc pe această planetă, nu mai există o alta la fel ca tine. Existenţa ta este vitală pentru funcţionarea Universului, căci tu faci parte integrantă din acesta. Nimic din ceea ce există nu ar putea exista fără tine!

 

 

Ziua 11 – Joi

Iată un exerciţiu simplu, dar foarte eficient, pe care îl poţi practica zilnic pentru a te pune la unison cu Universul şi cu legea atracţiei.

Aşează-te într-o poziţie confortabilă. Devino conştient de ceea ce simţi, apoi relaxează-ţi întregul corp. După ce ai terminat, relaxează-l încă şi mai profund. Continuă să te relaxezi din ce în ce mai profund. Repetă de mai multe ori acest proces de relaxare corporală, aprofundându-l din ce în ce mai mult.

După ce ai terminat, remarcă diferenţa dintre sentimentele tale actuale şi cele de la începutul procesului.

Acum te afli într-o armonie deplină cu Universul şi cu legea atracţiei!

 

 

Ziua 12 – Vineri

Perseverează, perseverează, perseverează, şi vei ajunge astfel într-un punct în care principiile Secretului vor deveni o a doua natură pentru tine. Vei deveni astfel din ce în ce mai conştient de cuvintele pe care le rostesc oamenii, îndeosebi de cele care descriu realităţile nedorite de aceştia. În plus, vei deveni din ce în ce mai conştient de cuvintele pe care le rosteşti tu însuţi.

Când vei ajunge în acest punct, înseamnă că ai început să te trezeşti! Înseamnă că ai început să devii din ce în ce mai conştient!

 

 

Ziua 13 – Sâmbătă

Toţi oamenii atrag în fiecare moment realitatea pe care o trăiesc. Dacă ţi se pare că legea nu funcţionează în cazul tău pentru că nu dispui de lucrurile pe care ţi le doreşti, încearcă să înţelegi că legea reacţionează exact la lucrurile pe care le ceri. Tu atragi în viaţa ta fie lucrurile pe care ţi le doreşti, fie absenţa lucrurilor pe care ţi le doreşti.

Oricum ar fi, legea funcţionează.

 

 

Ziua 14 – Duminică

„Cea mai mare revoluţie pe care o trăieşte generaţia noastră este descoperirea faptului că prin schimbarea atitudinii lor interioare, oamenii îşi pot schimba viaţa exterioară.”

WILLIAM JAMES (1842 – 1910)

 

 

Ziua 15 – Luni

Atunci când începi să îţi pui întrebări legate de viaţă, este semn că în tine se produce o transformare profundă.

Adevărul Vieţii este întotdeauna prezent, dar numai cei care îşi pun întrebări primesc răspunsuri şi descoperă acest adevăr. Cei care îşi pun întrebări şi aspiră cu sinceritate să primească răspunsuri la ele atrag în viaţa lor aceste răspunsuri într-o formă pe care o pot înţelege.

De aceea, dacă doreşti să primeşti răspunsuri, trebuie să începi să îţi pui întrebări.

 

 

Ziua 16 – Marţi

Iubirea este cea mai mare putere a noastră, aflată într-o armonie desăvârşită cu legea atracţiei. Cu cât iubim mai mult, cu atât mai mare este puterea noastră. Cu cât simţim o iubire mai altruistă şi mai necondiţionată, cu atât mai uluitoare devine puterea noastră.

Legea atracţiei mai este numită şi legea iubirii, întrucât reprezintă ea însăşi un dar al iubirii pentru umanitate. Ea este legea care ne permite să ne schimbăm viaţa aşa cum dorim.

Cu cât vom iubi mai mult, cu atât mai mare va fi puterea noastră de a ne crea o viaţă sublimă, trăită în bucurie şi în armonie.

 

 

Ziua 17 – Miercuri

Cum te simţi atunci când te afli în armonie cu Universul?

Te simţi la fel ca atunci când pluteşti pe apă. Dacă eşti tensionat şi te opui curentului, te vei duce la fund. În schimb, dacă te abandonezi în totalitate apei, aceasta te va susţine şi tu vei pluti la suprafaţa ei. Aceasta este starea pe care trebuie să o cultivi şi care te poate pune într-o armonie deplină cu Universul.

Renunţă la orice tensiune şi începe să pluteşti!

 

 

Ziua 18 – Joi

Potrivit legii atracţiei, cea mai bună cale de a te vindeca de o boală constă în a nu te opune ei. Dacă iei decizia să o contracarezi într-un fel sau altul, mintea ta se concentrează practic asupra bolii, iar noi atragem întotdeauna lucrurile asupra cărora ne concentrăm. Acceptă prescripţiile medicilor, dar focalizează-ţi mintea exclusiv asupra stării de sănătate.

Emite gânduri de bunăstare. Rosteşte cuvinte care descriu starea de bunăstare. Imaginează-ţi că eşti perfect sănătos.

 

 

Ziua 19 – Vineri

Unul din cele mai bune lucruri pe care le poţi face dacă doreşti să îţi îmbunătăţeşti situaţia financiară constă în a dărui 10% din ceea ce câştigi. Acest mecanism este cunoscut sub numele de legea spirituală a zeciuielii şi reprezintă cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru a atrage mai mulţi bani în viaţa ta.

 

 

Ziua 20 – Sâmbătă

Cum se face că toţi cei care au maşini de foarte bună calitate le menţin întotdeauna curate şi strălucitoare, în timp ce cei care au maşini vechi şi uzate le menţin murdare deopotrivă în exterior şi în interior?

Diferenţa de atitudine rezultă din diferenţa de apreciere.

Aprecierea lucrurilor pe care le ai atrage după sine primirea lucrurilor pe care ţi le doreşti.

De altfel, acesta a fost principiul care i-a ajutat pe oamenii din prima categorie să atragă în viaţa lor maşini mai bune.

 

 

Ziua 21 – Duminică

„Nu încerca niciodată să îi schimbi pe ceilalţi oameni; lasă-i să se schimbe în mod natural, pentru că aşa îşi doresc ei înşişi; şi îşi vor dori să se schimbe atunci când vor vedea că tu ai reuşit să te schimbi în bine.

Este într-adevăr nobil să îi inspiri pe ceilalţi să se schimbe în bine, dar nu poţi face acest lucru decât lăsându-i să se descurce singuri şi schimbându-te pe tine însuţi în bine.”

CHRISTIAN D. LARSON (1874 – 1954) Controlul Sinelui

 

 

Ziua 22 – Luni

În spatele tuturor lucrurilor care par negative se ascunde ceva bun. Dacă am porni de la premisa că nu există nimic altceva decât binele, chiar şi în situaţiile aparent negative, acestea din urmă se vor transforma, reflectând convingerea noastră. Majoritatea oamenilor resping binele prin faptul că se grăbesc să eticheteze situaţiile pe care le trăiesc drept rele, după care convingerile lor se transformă în realitate (pentru ei). În Univers nu există nimic rău. Răul nu este decât incapacitatea noastră de a percepe în mod limpede lucrurile, dintr-o perspectivă mai amplă.

Pacea derivă din cunoaşterea faptului că nu există altceva decât binele.

 

 

Ziua 23 – Marţi

Tu te afli într-o relaţie de parteneriat cu legea atracţiei, iar această relaţie îţi permite să îţi creezi viaţa pe care ţi-o doreşti. Toţi oamenii se află într-o asemenea relaţie de parteneriat cu legea atracţiei şi fiecare dintre ei se foloseşte de această relaţie pentru a-şi crea propria viaţă; la fel procedezi şi tu. În schimb, tu nu poţi folosi legea atracţiei pentru viaţa unei alte persoane, împotriva liberului său arbitru. De altfel, slavă cerului că legea operează în acest fel. În caz contrar, ceilalţi oameni ar putea crea pentru tine o viaţă pe care nu ţi-o doreşti.

Tu creezi prin gândurile şi prin sentimentele tale, şi nimeni altcineva nu poate emite aceste gânduri în locul tău şi nu poate simţi ceea ce simţi în locul tău.

 

 

Ziua 24 – Miercuri

Dacă ai un prieten care trece printr-o situaţie grea, cel mai bun ajutor pe care i-l poţi oferi constă în a-ţi păstra starea de bună dispoziţie. Sentimentele tale elevate vor contribui la schimbarea în bine a stării sale de spirit. Îl poţi ajuta de asemenea redirecţionând conversaţiile cu el şi impulsionându-l să vorbească despre ceea ce îşi doreşte cu adevărat. Dacă începe din nou să vorbească despre lucrurile pe care nu şi le doreşte, continuă să îl ghidezi cu răbdare către o atitudine mai pozitivă. Vorbeşte-i ca şi cum perioada de încercări dificile s-a încheiat pentru el şi sugerează-i să îşi imagineze că totul s-a rezolvat cum nu se poate mai bine.

Atunci când vorbeşti cu prietenii tăi, condu conversaţia şi ajută-i astfel să rămână în armonie cu Universul.

 

 

Ziua 25 – Joi

Tu poţi schimba calea pe care mergi. Altfel spus, poţi transforma întunericul în lumină, sau lucrurile negative în lucruri pozitive.

Ori de câte ori te focalizezi asupra lucrurilor pozitive, tu atragi mai multă lumină în viaţa ta, iar lumina elimină în mod natural întunericul. Recunoştinţa, iubirea, gândurile, cuvintele şi acţiunile bune – atrag lumina şi risipesc întunericul.

Umple-ţi viaţa cu lumina pozitivităţii!

 

 

Ziua 26 – Vineri

Dacă vei începe să îţi gestionezi în mod deliberat frecvenţa de vibraţie pe care o emiţi (prin gândurile şi prin sentimentele tale), vei descoperi în scurt timp că perioadele ascendente alternează cu cele descendente şi că sari cu uşurinţă de la o vibraţie la alta. Această etapă nu va dura însă mult timp, după care vei începe să te stabilizezi din ce în ce mai bine pe o frecvenţă superioară, apoi pe o frecvenţă încă şi mai înaltă, şi aşa mai departe.

Când ai învăţat să mergi, tu ai avut nevoie de practică, dar ai reuşit! Exact la fel se petrec lucrurile şi acum.

 

 

Ziua 27 – Sâmbătă

Dacă doreşti să îţi creezi ziua de mâine, fă o retrospectivă a zilei de azi înainte de culcare şi fii recunoscător pentru toate momentele bune pe care le-ai trăit. Dacă îţi doreşti ca anumite lucruri să se fi petrecut altfel, retrăieşte filmul evenimentelor aşa cum ţi-ai fi dorit să se petreacă ele. Înainte de a adormi, spune-ţi: „Voi dormi profund şi mă voi trezi plin de energie. Mâine va fi cea mai frumoasă zi din viaţa mea.”

Noapte bună!

 

 

Ziua 28 – Duminică

„Ideea că noi şi noi posesiuni (indiferent în ce ar consta acestea) ţi-ar putea aduce în sine mai multă fericire sau mulţumire este greşită. Nicio persoană, niciun loc şi niciun obiect nu îţi poate oferi fericirea. În cel mai bun caz, ele îţi pot oferi pretextul pentru a te simţi fericit, dar Bucuria De a Trăi vine întotdeauna din interiorul tău.”

GENEVIEVE BEHREND (1881 – 1960) Puterea ta invizibilă

 

 

Ziua 29 – Luni

Când vine vorba de relaţiile amoroase, majoritatea oamenilor cred că îşi doresc o persoană anume. Dacă te gândeşti însă mai bine, îţi poţi da seama că tu nu îţi doreşti cu adevărat persoana respectivă, ci fericirea fără seamăn de a fi cu persoana perfectă. Din păcate, marea majoritate a oamenilor continuă să îi precizeze universului CINE este persoana pe care şi-o doresc în viaţa lor. Dacă universul refuză să le ofere persoana respectivă, mesajul lui este limpede: „Am verificat ce se va întâmpla peste 20 de ani şi am constatat că această persoană nu îţi va oferi fericirea pe care o meriţi.”

Oare de ce ni se pare că noi ştim mai bine decât cel care vede totul dintr-o singură privire?

 

 

Ziua 30 – Marţi

Planeta Pământ şi umanitatea au nevoie de tine. Au nevoie de tine şi acesta este motivul pentru care te afli aici.

 

 

Ziua 31 – Miercuri

Tu ai capacitatea de a porunci orice. Iată cum le poţi porunci gândurilor negative să te părăsească:

„Pleacă! Nu te doresc. Eu sunt Spirit pur şi nu găzduiesc decât gândurile bune şi perfecte.”

Niciodată nu au fost rostite cuvinte mai pline de adevăr!

 

 

Ziua 32 – Joi

Din clipa în care te-ai născut, tu ai avut în permanenţă alături un partener cosmic care nu te va părăsi niciodată de-a lungul actualei vieţi. Acest partener cosmic dispune de contacte fantastice şi de mijloace nelimitate, cu ajutorul cărora îţi poate oferi tot ceea ce îţi doreşti. Pentru el, timpul nu reprezintă un obstacol, mărimea nu reprezintă o problemă, iar spaţiul nu există deloc. Practic, el poate face absolut orice pentru tine.

Tot ce trebuie să faci tu este să respecţi regulile jocului cosmic. Cere, apoi crede cu toată convingerea că ai primit deja ce ai cerut.

Imaginează-ţi întregul Univers Cosmic lucrând pentru tine!

 

 

Ziua 33 – Vineri

Ştiai că dacă viaţa ta nu s-ar schimba în permanenţă, tu nu ai putea exista? Întregul Univers şi tot ceea ce există în el se află într-un proces continuu de schimbare, pentru că totul este alcătuit din energie, iar aceasta nu poate exista decât dacă se mişcă în permanenţă. Dacă energia şi-ar opri pentru o clipă mişcarea, întregul Univers şi întreaga Viaţă ar dispărea pe loc.

Viaţa ta este la rândul ei alcătuită din energie; de aceea, ea trebuie să se afle într-o mişcare continuă şi să se schimbe în permanenţă. Tu nu poţi opri mişcarea şi schimbările vieţii tale, şi nici nu ţi-ai dori acest lucru. Natura energiei constă în mişcare, şi tocmai această mişcare îţi dă Viaţă. Ea determină creşterea Vieţii, dar şi creşterea ta.

 

 

Ziua 34 – Sâmbătă

Emite gânduri bune.

Rosteşte cuvinte amabile.

Acţionează în beneficiul celorlalţi oameni.

Aceşti trei paşi îţi vor aduce mai mult decât îţi poţi imagina vreodată.

 

 

Ziua 35 – Duminică

„Gândul se manifestă prin cuvânt. Cuvântul se manifestă prin acţiune. Acţiunea se transformă în obişnuinţă. Obişnuinţa devine treptat caracter. De aceea, veghează-ţi cu cea mai mare atenţie gândurile. Urmăreşte ca acestea să derive numai din iubire, respectiv din grija ta pentru toate fiinţele.”

BUDDHA (c.563 – c.483 î.Ch.)

 

 

Ziua 36 – Luni

Legea atracţiei este impersonală. Ea operează la fel ca un aparat xerox. Legea fotocopiază ceea ce gândeşti şi ceea ce simţi în fiecare moment, după care îţi trimite fotocopia exactă sub forma vieţii tale. De aceea, tu îţi poţi schimba extrem de uşor viaţa şi lumea în care trăieşti.

Dacă doreşti să schimbi lumea exterioară, tot ce trebuie să faci este să îţi schimbi gândurile şi sentimentele, iar legea atracţiei va fotocopia această schimbare.

 

 

Ziua 37 – Marţi

Dacă doreşti să îţi schimbi viaţa în bine, va trebui să iei decizia de a nu mai suferi şi de a trăi fericit. Singura modalitate prin care poţi face acest lucru constă în a lua decizia de a căuta numai lucruri pe care să le apreciezi.

Dacă vei începe să te focalizezi asupra lucrurilor bune şi asupra aspectelor frumoase ale vieţii, legea atracţiei va reacţiona trimiţând în viaţa ta fotocopia exactă a acestor gânduri. Şi lucrurile bune vor începe să apară. Apoi şi mai multe lucruri, apoi şi mai multe…

 

 

Ziua 38 – Miercuri

Tu eşti liber să optezi pentru tot ceea ce îţi doreşti. Puterea se află în mâinile tale. Tu eşti singurul care poate opta pentru maniera în care te vei folosi de această putere. Decizia îţi aparţine.

Tu poţi opta pentru o viaţă mai fericită astăzi sau pentru a amâna această fericire pentru ziua de mâine.

Ce preferi? Alegerea îţi aparţine.

 

 

Ziua 39 – Joi

Este extrem de important să te simţi recunoscător pentru tot ceea ce există în viaţa ta. Majoritatea oamenilor se concentrează exclusiv asupra lucrurilor pe care şi le doresc cel mai mult, dar uită să se simtă recunoscători pentru celelalte lucruri bune din viaţa lor.

Fără recunoştinţă nu vei putea obţine nimic cu ajutorul legii atracţiei, căci dacă nu emiţi această stare de spirit, rezultă automat că o emiţi pe cea contrară: de nerecunoştinţă. De aceea, fii pro-activ şi foloseşte-te de frecvenţa recunoştinţei pentru primi tot ceea ce îţi doreşti de la viaţă.

 

 

Ziua 40 – Vineri

Crearea unui panou cu tot ceea ce îţi doreşti pentru viitor reprezintă un instrument care te poate ajuta să îţi creezi imaginea mentală a vieţii pe care ţi-o doreşti. Ori de câte ori vei privi acest panou, tu îţi vei imprima mai adânc în minte imaginea dorită. Concentrarea asupra panoului îţi va stimula simţurile şi va evoca în fiinţa ta o stare de spirit pozitivă. Vei dispune astfel de cele două elemente absolut necesare ale procesului de creaţie: focalizarea minţii şi a sentimentelor tale asupra lucrurilor dorite. Atunci când aceste două elemente cooperează, puterea lor este de neoprit.

 

 

Ziua 41 – Sâmbătă

Einstein spunea că timpul nu este decât o iluzie. Dacă vei înţelege şi dacă vei accepta acest lucru, îţi vei da seama că tot ceea ce îţi propui pentru viitor există deja. De aceea, ori de câte ori notezi în scris, ori de câte ori îţi imaginezi şi ori de câte ori descrii ceea ce îţi doreşti, fă aceste lucruri la timpul prezent. Impregnează-ţi mintea, inima şi corpul cu dorinţele tale, dar fă acest lucru ca şi cum ele s-ar fi împlinit deja, acum.

 

 

Ziua 42 – Duminică

„Nimeni nu este mai îndrăgit pe lumea asta decât cel care uşurează povara altcuiva.”

ANONIM

 

 

Ziua 43 – Luni

Tu ai folosit Secretul toată viaţa ta. Practic, nu a existat niciun moment în care nu l-ai aplicat. Tu te foloseşti de el deopotrivă atunci când îţi creezi realitatea pe care ţi-o doreşti şi atunci când îţi creezi realitatea pe care nu ţi-o doreşti. Toate persoanele, evenimentele şi circumstanţele care apar – în fiecare zi din viaţa ta – sunt rezultatul legii atracţiei.

 

 

Ziua 44 – Marţi

Secretul vizualizării constă în a menţine în mişcare imaginea în mintea ta şi în a te deplasa la rândul tău în interiorul imaginii. Dacă vei învăţa să vizualizezi o imagine în mişcare, la fel ca un film, vei stăpâni foarte rapid arta vizualizării. Dacă imaginea este statică, ea este mult mai greu de menţinut în minte.

Atunci când vizualizezi o imagine, urmăreşte ca aceasta să conţină cât mai multe mişcări, astfel încât mintea ta să devină captivată de ea şi să nu se mai gândească la altceva.

 

 

Ziua 45 – Miercuri

Dacă ţi-ai propus să îţi creezi în mod intenţionat realitatea, cel mai bine este să începi prin a te focaliza asupra unei singure imagini. Cu practica, vei învăţa să îţi controlezi din ce în ce mai bine energia, astfel încât te vei putea concentra asupra mai multor imagini în acelaşi timp.

Imaginează-ţi că mintea ta este o lupă care focalizează lumina soarelui. Dacă vei focaliza razele soarelui într-un singur punct, tu vei aprinde un foc. Nu există nicio diferenţă între lupă şi soare, după cum nu există nicio diferenţă între mintea ta şi Univers.

 

 

Ziua 46 – Joi

Dacă te afli abia la începutul practicii principiilor Secretului, sfatul meu este să începi prin a lucra cu frecvenţa de vibraţie pe care o emiţi. Întreabă-te ce anume îţi doreşti de la viaţă, iar apoi LUCREAZĂ cu vibraţiile pe care le emiţi. Continuă să LUCREZI şi să îţi ridici frecvenţa de vibraţie prin intermediul gândurilor şi sentimentelor tale.

Ridică-ţi frecvenţa până când aceasta se pune la unison cu cea a Universului. Îţi reamintesc că frecvenţa Universului este o frecvenţă a bunătăţii pure!

 

 

Ziua 47 – Vineri

Dacă doreşti să atragi mai mulţi bani în viaţa ta, fă-ţi o listă cu toate lucrurile pe care îţi propui să le cumperi cu aceşti bani. Înconjoară-te cu imagini ale lucrurilor pe care doreşti să le cumperi şi imaginează-ţi ce ai simţi dacă ai avea aceste lucruri chiar acum. Imaginează-ţi că împărtăşeşti aceste lucruri cu cei dragi şi gândeşte-te la fericirea lor.

Asta înseamnă să creezi!

 

 

Ziua 48 – Sâmbătă

Nu există o forţă a urii. Ura nu este altceva decât absenţa iubirii, la fel cum întunericul nu este altceva decât absenţa luminii. În mod similar, sărăcia este absenţa abundenţei, boala este absenţa stării de sănătate, iar tristeţea este absenţa bucuriei. Orice lucru negativ reprezintă absenţa unui lucru pozitiv.

Este foarte, foarte bine de ştiut acest lucru.

 

 

Ziua 49 – Duminică

„Scopul vieţii este autoperfecţionarea. Noi ne aflăm în această lume pentru a realiza în ce constă natura noastră.”

OSCAR WILDE (1854 – 1900) Portretul lui Dorian Gray

 

 

Ziua 50 – Luni

Fă o pauză şi gândeşte-te la tot ce îţi oferă zilnic natura ca să poţi să trăieşti. Şi totuşi, natura nu îţi cere niciodată nimic în schimb.

Asta înseamnă să dăruieşti cu adevărat.

 

 

Ziua 51 – Marţi

Nu există nicio îndoială că atunci când foloseşti legea atracţiei pentru binele tuturor, tu te conectezi cu o mare putere. Legea îţi stă însă la dispoziţie inclusiv individual, astfel încât să îţi poţi trăi cât mai plenar viaţa. Atunci când îţi trăieşti viaţa la maxim, tu ai mult mai multe de oferit celor din jur.

Dacă suferi şi dacă eşti trist, tu nu ajuţi cu nimic lumea exterioară. În schimb, dacă eşti fericit şi dacă îţi trăieşti viaţa la maxim, întreaga lume are de profitat.

 

 

Ziua 52 – Miercuri

Dacă practici tot timpul vizualizări, dar în viaţa ta nu se schimbă nimic, înseamnă că îţi sabotezi singur intenţia creatoare printr-o altă modalitate, de care nu eşti conştient. La ce te gândeşti? Ce cuvinte foloseşti? Ce acţiuni întreprinzi? Dacă nu eşti sigur unde greşeşti, roagă legea atracţiei să îţi explice în ce fel te autosabotezi, iar aceasta îţi va arăta limpede unde greşeşti.

 

 

Ziua 53 – Joi

Dacă doreşti să atragi în viaţa ta aprecierea celor din jur pentru ceea ce faci, începe prin a-i aprecia şi prin a-i complimenta pe ceilalţi.

Atunci când critici pe altcineva, căutându-i nod în papură, cu siguranţă vei fi criticat la rândul tău. Dacă îi judeci pe ceilalţi, vei fi judecat. Pe de altă parte, dacă îi apreciezi pe cei din jur, aceştia te vor aprecia la rândul lor. Pentru a atrage o calitate din lumea exterioară, trebuie să începi întotdeauna prin a o cultiva în tine însuţi.

 

 

Ziua 54 – Vineri

Întreaga lume exterioară şi fiecare detaliu pe care îl experimentezi într-o zi îţi ilustrează perfect frecvenţa pe care o emiţi. Această frecvenţă este reflectată de toate persoanele care îţi ies în cale, de evenimentele şi de circumstanţele prin care treci.

Viaţa este la fel ca o oglindă. Ea nu face decât să reflecte vibraţia ta interioară.

 

 

Ziua 55 – Sâmbătă

Atunci când emiţi gânduri negative despre altcineva, aceste gânduri se întorc la tine multiplicate. Pe de altă parte, nu contează câţi oameni emit gânduri negative referitoare la tine; dacă tu eşti fericit, gândurile lor nu te pot atinge, întrucât au o frecvenţă de vibraţie complet diferită. În schimb, dacă emiţi gânduri negative, acestea se vor întoarce la tine multiplicate, din cauza gândurilor similare ale celor din jur.

Nimeni nu poate aduce negativitatea în viaţa ta prin gândurile sale dacă tu nu permiţi vibraţiei tale să coboare pe aceeaşi frecvenţă cu a lor.

 

 

Ziua 56 – Duminică

„Noi emitem tot timpul gânduri, cu o intensitate mai mare sau mai mică, după care culegem roadele acestor gânduri. Vibraţiile gândurilor noastre nu numai că ne influenţează pe noi şi pe cei din jur, dar ele au şi puterea de a atrage alte gânduri similare, persoane, circumstanţe şi lucruri, inclusiv, „norocul” sau „ghinionul”, în funcţie de calitatea gândurilor.”

WILLIAM WALKER ATKINSON (1862 – 1932) Vibraţia gândului

 

 

Ziua 57 – Luni

Dacă doreşti să experimentezi un sentiment profund de recunoştinţă, aşează-te şi scrie o listă cu toate lucrurile pentru care te simţi recunoscător. Continuă să scrii pe această listă până când ochii ţi se umplu de lacrimi. Odată cu aceste lacrimi, inima îţi va exploda într-o trăire sublimă, care îţi va inunda întreaga fiinţă. Această trăire este recunoştinţa cea mai profundă. Dacă ai experimentat o dată acest sentiment, vei şti să îl recreezi oricând vei dori.

Va trebui apoi să reproduci acest sentiment profund de recunoştinţă de cât mai multe ori în fiecare zi. Dacă vei proceda astfel, în scurt timp vei deveni capabil să îl simţi practic instantaneu şi aproape continuu, inundându-ţi întregul corp.

Continuă să practici până când ajungi la această realizare.

 

 

Ziua 58 – Marţi

Cere, Crede, Primeşte – aceştia sunt cei trei paşi simpli prin care poţi crea în viaţa ta tot ceea ce îţi doreşti. Adeseori, pasul cel mai dificil se dovedeşte a fi al doilea: crede.

Pe de altă parte, el reprezintă pasul cel mai important pe care îl vei face vreodată. Credinţa presupune absenţa oricărei îndoieli. Ea trebuie să fie de neclintit, indiferent de ceea ce se întâmplă în lumea exterioară.

Atunci când vei ajunge să controlezi credinţa, tu îţi vei controla practic întreaga viaţă.

 

 

Ziua 59 – Miercuri

Ştiai că ori de câte ori încerci să îţi imaginezi „cum” se va materializa dorinţa ta, tu te îndepărtezi practic de împlinirea acestei dorinţe? Atunci când încerci să îţi imaginezi „cum” se va materializa dorinţa ta, tu îi transmiţi practic Universului mesajul că nu ai această dorinţă. În acest caz, cum ar putea Universul să ţi-o îndeplinească?

 

 

Ziua 60 – Joi

Tu eşti un centru de transmisie al Universului. În fiecare secundă, tu emiţi şi primeşti mesaje pe o anumită frecvenţă. Pentru a crea ceea ce îţi doreşti, trebuie să îţi transmiţi dorinţa fără a întrerupe nicio clipă transmisia. Acest lucru este posibil numai dacă te concentrezi asupra faptului că dorinţa ta s-a manifestat deja.

Dacă te gândeşti la faptul că dorinţa ta nu s-a împlinit încă sau în cazul în care cultivi îndoieli, tu întrerupi automat transmisia. Universul pierde semnalul emis de tine şi primeşte un nou semnal, care îi transmite faptul că nu mai ai nicio dorinţă. El îţi răspunde apoi fără greş la acest mesaj, iar tu primeşti ceea ce i-ai transmis: Nu am această dorinţă!

Dacă îţi doreşti cu adevărat ceva, tot ce trebuie să faci este să revii mereu la frecvenţa obţinerii lucrului dorit, iar Universul ţi-l va livra.

 

 

Ziua 61 – Vineri

Universul are mijloace nelimitate de a-ţi îndeplini toate visele. Te asigur că dacă te vei concentra în interior asupra unui vis, acesta se va reflecta în lumea exterioară printr-o modalitate pe care nu ţi-ai fi imaginat-o niciodată.

De aceea, concentrează-te asupra imaginilor dorite şi lasă Universul să îşi facă treaba.

 

 

Ziua 62 – Sâmbătă

Cum crezi că m-am folosit personal de Secret pentru a nu mai avea nevoie de ochelari de citire?

Simplu: am cerut acest lucru, iar apoi m-am vizualizat fără ochelari în diferite situaţii. Privirea mea a devenit clară în numai trei zile. Nici nu am observat când au trecut aceste trei zile, întrucât AM ŞTIUT încă din primul moment că dorinţa mea s-a împlinit. Dacă aş fi fost conştientă de cele trei zile, atunci aş fi observat că dorinţa mea nu s-a împlinit încă. Eu am crezut însă cu adevărat şi AM ŞTIUT că dorinţa mea s-a îndeplinit. Am avut o credinţă absolută. Aş putea spune la fel de bine că mi-au trebuit trei zile ca să realizez că vederea mea a devenit limpede sau că mi-au trebuit trei zile până când m-am adaptat la noua mea privire, care nu mai necesita ochelari. Ambele afirmaţii sunt la fel de adevărate, întrucât am ştiut încă de când am cerut acest lucru că nu mai aveam nevoie de ochelari. Nu am avut nicio clipă nici cea mai mică îndoială în această privinţă. Pornind de la această stare de cunoaştere, privirea mea s-a limpezit în trei zile.

 

 

Ziua 63 – Duminică

„Dacă ducem o viaţă frumoasă, vremurile în care trăim ni se par de asemenea bune. Vremurile în care trăim reflectă ceea ce există în interiorul nostru.”

SFÂNTUL AUGUSTIN DIN HIPPO 1354 – 430)

 

 

Ziua 64 – Luni

Noi nu putem atrage ceva nou în viaţa noastră dacă nu suntem deja recunoscători pentru ceea ce avem. De fapt, dacă oamenii ar fi în totalitate recunoscători pentru ceea ce au, ei nu ar mai trebui să ceară nimic, întrucât totul le-ar fi dat chiar înainte de a cere ceva.

Atât de mare este puterea Recunoştinţei…

 

 

Ziua 65 – Marţi

Tot ce trebuie să faci este să ceri şi să crezi, iar apoi să te pui la unison cu frecvenţa de recepţie a bunătăţii. În rest, nu trebuie să faci nimic. Universul va avea grijă să pună în mişcare toate lucrurile pentru a-ţi satisface cererea, inclusiv pe tine.

Atunci când ceri ceva şi când crezi că vei primi ceea ce ai cerut, tu te dai practic deoparte, astfel încât Universul să îţi poată îndeplini cererea.

 

 

Ziua 66 – Miercuri

Nu-ţi face griji în legătură cu gândurile negative şi nu încerca să le controlezi. Pentru a le contracara, cel mai bine este să emiţi zilnic gânduri pozitive. Plantează cât mai multe gânduri bune în fiecare zi. În acest fel, vei atrage către tine din ce în ce mai multe gânduri bune, şi mai devreme sau mai târziu acestea le vor neutraliza complet pe cele negative.

 

 

Ziua 67 – Joi

Dacă doreşti ca Universul să te conducă spre o viaţă mai bună şi mai frumoasă, trebuie să începi prin a privi în jurul tău şi prin a aprecia lucrurile bune şi frumoase de care te bucuri deja. Observă frumuseţea din jurul tău şi bucură-te de toate binecuvântările din viaţa ta. Insatisfacţia nu te va ajuta să te bucuri de o viaţă mai frumoasă şi mai fericită. Dimpotrivă, ea va atrage către tine noi şi noi motive de a fi nesatisfăcut. În schimb, aprecierea binecuvântărilor care există deja în viaţa ta va atrage către tine noi şi noi motive de a fi fericit.

Reţine: tu eşti asemeni unui magnet! Aprecierea atrage apreciere!

 

 

Ziua 68 – Vineri

Atunci când în viaţa noastră se produce o schimbare energetică majoră, adeseori noi o etichetăm ca fiind „ceva rău”, fapt care atrage apoi motive autentice de tristeţe, durere şi suferinţă, întrucât ne opunem schimbării respective. Din fericire, avem întotdeauna de ales.

Universul conţine întotdeauna o multitudine de posibilităţi. De aceea, orice s-ar întâmpla în viaţa noastră, există întotdeauna o portiţă prin care putem scăpa de situaţia curentă.

În orice circumstanţă şi în orice moment din viaţa noastră, noi avem de ales între două căi. Una este bună şi cealaltă este rea, însă TU eşti cel care alege calea pe care vei merge în continuare.

 

 

Ziua 69 – Sâmbătă

Atunci când soliciţi fericire şi o viaţă frumoasă, nu cere acest lucru numai pentru tine, ci pentru toată lumea. Atunci când soliciţi ceva mai bun, nu cere acest lucru numai pentru tine, ci pentru toată lumea. Solicită mai multă abundenţă şi o stare de sănătate mai bună, dar nu doar pentru tine, ci pentru toată lumea.

Îţi poţi imagina ce s-ar întâmpla dacă şase miliarde de oameni ar solicita aceste lucruri inclusiv pentru tine?

 

 

Ziua 70 – Duminică

„Dacă mintea omului devine pură, mediul în care trăieşte el va deveni, la rândul lui, pur.”

BUDDHA (c. 563 – c. 483 Î.Ch.)

 

 

Ziua 71 – Luni

Dacă doreşti să înţelegi cum poţi emite gânduri fără a fi conştient de acest lucru, opreşte-te chiar acum din lectură, închide ochii şi încearcă să nu emiţi niciun gând timp de zece secunde.

Dacă gândurile vin în ciuda deciziei tale de a le opri, vei înţelege că ele intervin în viaţa ta fără ca tu să fii conştient de ele. Dacă mintea ta refuză să te asculte şi să îşi întrerupă procesul gândurilor timp de zece secunde, îţi poţi imagina câte gânduri inconştiente îţi trec prin ea în doar o singură zi?

Tu poţi schimba această situaţie şi îţi poţi controla mintea. Tot ce trebuie să faci în acest scop este să practici întreruperea procesului gândurilor timp de zece secunde. În scurt timp, vei constata că îţi vei putea întrerupe şirul gândurilor timp de 10 secunde, apoi timp de 15 secunde, apoi 30 de secunde şi aşa mai departe, până când tu vei fi acela care va decide dacă doreşti să emiţi vreun gând sau nu. Pacea pe care o vei cunoaşte atunci când vei fi stăpânul minţii tale este indescriptibilă. În plus, vei ajunge să controlezi şi legea atracţiei. Imaginează-ţi acest lucru!

 

 

Ziua 72 – Marţi

Dacă emiţi gândul: „Am nevoie de bani”, vei continua să atragi această vibraţie corespondentă. Dacă doreşti să ieşi din acest cerc vicios, va trebui să găseşti o cale pentru a fi fericit ACUM, pentru a te simţi bine ACUM şi pentru a te bucura ACUM, chiar dacă nu ai bani. Porneşte de la premisa că acestea sunt sentimentele pe care le-ai simţi dacă ai avea bani.

Banii nu aduc fericirea, dar fericirea atrage banii.

 

 

Ziua 73 - Miercuri

Dacă până acum te-ai bucurat de o existenţă perfectă, în care totul a decurs impecabil, este puţin probabil să îţi doreşti să îţi schimbi viaţa. Dorinţa arzătoare de a schimba lucrurile din viaţa noastră se naşte ca urmare a lucrurilor aparent „negative” care ni se întâmplă.

Această dorinţă arzătoare este la fel ca o flacără intensă sau ca un magnet şi este extraordinar de puternică.

Fii recunoscător pentru evenimentele care au aprins în tine această flacără, respectiv această dorinţă arzătoare, întrucât această flacără a dorinţei tale îţi va da putere şi fermitate, şi îţi vei schimba viaţa.

 

 

Ziua 74 – Joi

Fiecare cuvânt pe care îl rosteşti are o anumită frecvenţă. Vibraţia care îi corespunde influenţează întregul Univers chiar în momentul în care ai rostit cuvântul. Legea atracţiei reacţionează la această vibraţie, deci implicit la toate cuvintele tale. Atunci când foloseşti cuvinte cu mare impact, cum ar fi „teribil”, „şocant” sau „oribil” pentru a descrie o situaţie din viaţa ta, tu îi transmiţi Universului un mesaj corespondent, iar legea atracţiei îţi aduce înapoi această vibraţie.

Legea este impersonală şi nu face altceva decât să reacţioneze la frecvenţa pe care o emiţi. Acum înţelegi cât de important este să precizezi exact ceea ce îţi doreşti şi să nu mai foloseşti cuvinte cu mare impact care descriu ceea ce nu îţi doreşti?

 

 

Ziua 75 – Vineri

Obişnuieşte-te să simţi că ai obţinut deja ceea ce îţi doreşti şi concentrează-te asupra acestui sentiment. Vei constata că te simţi extraordinar de bine. Cu cât te vei concentra mai mult asupra acestui sentiment, cu atât mai puternic va deveni el. Vei începe astfel să simţi că ai obţinut deja ceea ce îţi doreşti. Atunci când vei avea această percepţie, legea atracţiei va reacţiona automat.

Reţine: legea nu dă greş niciodată, deci nu va da greş nici în cazul tău.

 

 

Ziua 76 – Sâmbătă

Îţi mai aminteşti de perioada copilăriei, când îţi imaginai tot felul de lucruri, cât de vii erau aceste imagini mentale? Exact acelaşi lucru trebuie să îl faci şi acum, ori de câte ori îţi doreşti ceva nou în viaţa ta. Pretinde în sinea ta că ai obţinut deja ceea ce ţi-ai propus. Spre exemplu, dacă îţi doreşti noi prieteni, pretinde în sinea ta că ai cei mai buni prieteni din lume.

În clipa în care vei începe să trăieşti mai mult în imaginaţie, considerând că ai prieteni minunaţi şi uitând de realitatea actuală, vei avea prieteni minunaţi.

Această formulă simplă poate fi aplicată în cazul tuturor dorinţelor tale.

 

 

Ziua 77 – Duminică

„Omul este ceea ce crede că este.”

ANTON CEHOV (1860 – 1904) Jurnalul lui Anton Cehov

 

 

Ziua 78 – Luni

Progresul tău în ce priveşte stăpânirea legii atracţiei se bazează pe învăţarea şi apoi practicarea a ceea ce funcţionează cel mai bine pentru tine.

Fiecare nouă zi din viaţa ta reflectă întocmai ce ai gândit până acum prin evenimentele pe care ţi le aduce în faţă. Întreaga ta lume este ca un film care îţi arată încotro te îndrepţi. Tu nu eşti nicio clipă singur, ci primeşti în permanenţă un feedback. Învaţă să te foloseşti de acesta. Observă ce ţi se întâmplă şi întreabă-te cum ai atras către tine această realitate.

Cunoaşte-te pe tine însuţi, şi astfel vei deveni un maestru al legii atracţiei.


Attachments