AnnaE
#0

Introducere

 

 

Destinul tău este să duci o viaţă minunată!

 

Destinul tău este să te bucuri de tot ce iubeşti şi de tot ce îţi doreşti, să desfăşori o activitate care te entuziasmează şi să realizezi tot ceea ce îţi propui să realizezi. Destinul tău este să ai relaţii bune cu familia şi cu prietenii tăi, care să îţi umple inima de fericire. Destinul tău este să te bucuri de toţi banii de care ai nevoie pentru a-ţi asigura o viaţă minunată şi împlinită. Destinul tău este să îţi îndeplineşti toate visele! Dacă îţi doreşti să călătoreşti, înseamnă că acesta este destinul tău. Dacă îţi doreşti să începi o afacere, înseamnă că acesta este destinul tău. Dacă îţi doreşti să înveţi să dansezi, să conduci un iaht sau să înveţi limba italiană, înseamnă că acesta este destinul tău. Dacă îţi doreşti să devii un muzician, un om de ştiinţă, un om de afaceri, un inventator, un actor, un părinte sau orice altceva, înseamnă că acesta este destinul tău!

 

Atunci când te trezeşti dimineaţa, tu trebuie să te simţi plin de entuziasm, ştiind că ziua îţi va aduce nenumărate realizări. Este destinul tău să râzi şi să fii plin de bucurie. Este destinul tău să te simţi puternic şi în siguranţă. Este destinul tău să te simţi bine în pielea ta şi să ştii că fiinţa ta este nepreţuită. De bună seamă, te vei confrunta şi tu cu încercări, căci rolul acestora este să te ajute să te maturizezi, dar este destinul tău să ştii cum să le faci faţă şi cum să le depăşeşti. Este destinul tău să fii victorios! Este destinul tău să fii fericit! Este destinul tău să duci o viaţă minunată!

 

Tu nu te-ai născut pentru ca viaţa ta să fie o luptă continuă. Nu te-ai născut să duci o viaţă în care momentele de bucurie să fie puţine şi rare. Nu te-ai născut să munceşti din greu cinci zile pe săptămână, pentru a te bucura de câteva momente efemere de fericire doar în weekenduri. Nu te-ai născut să trăieşti cu o energie limitată, simţindu-te epuizat la sfârşitul fiecărei zile. Nu te-ai născut ca să suferi. Ce rost ar mai avea în toate aceste cazuri viaţa? Tu te-ai născut ca să experimentezi viaţa la apogeu, să ai tot ceea ce îţi doreşti şi să te bucuri în permanenţă de bucurie, de sănătate, de vitalitate, de entuziasm şi de iubire – pentru că asta înseamnă să duci o viaţă minunată!

 

Viaţa viselor tale, tot ceea ce ţi-ai dori să faci, să fii sau să ai, a fost întotdeauna mai aproape de tine decât îţi imaginezi, căci puterea de a realiza orice îţi doreşti se află în interiorul tău!

„Există o putere supremă şi o forţă absolută care penetrează şi guvernează întregul Univers fără limite. Tu faci parte integrantă din această putere”.

Prentice Mulford (1834-1891)

Autor aparţinând curentului Noua Gândire

 

În cartea de faţă doresc să te învăţ calea care îţi permite să duci o viaţă extraordinară. Citind-o, vei descoperi un lucru incredibil legat de fiinţa ta, de viaţa ta şi de Univers. Viaţa este mult mai uşoară decât îţi imaginezi, iar dacă vei înţelege cum funcţionează ea şi cât de mare este puterea dinlăuntrul tău, vei experimenta magia vieţii trăite la apogeu, şi astfel, viaţa ta va deveni uimitoare!

Iar acum, să dăm frâu liber magiei din viaţa ta.

 

 

 

 

CE ESTE PUTEREA

 

„Nu pot spune ce este această putere;

tot ce ştiu este că ea există.”

Alexander Graham Bell (1847-1922)

Inventatorul telefonului

 

Viaţa este simplă. Viaţa ta este alcătuită doar din două categorii de lucruri: lucruri pozitive şi lucruri negative. Fiecare domeniu al vieţii tale – cum ar fi starea de sănătate, banii, relaţiile, munca sau fericirea – ţi se pare fie pozitiv, fie negativ. De pildă, fie ai suficienţi bani, fie nu ai. Fie te bucuri de sănătate, fie nu. Relaţiile tale sunt fie fericite, fie dificile. Munca ta fie te umple de entuziasm, putând fi considerată un succes, fie te exasperează, putând fi considerată un eşec. Fie te simţi fericit în majoritatea timpului, fie te simţi nemulţumit. Fie ai parte de un an bun, fie de unul rău. Fie treci printr-o perioadă bună, fie printr-una rea. Fie ai o zi excelentă, fie dimpotrivă, una proastă.

 

Dacă ai mai multe gânduri negative decât pozitive, înseamnă că ceva nu este în regulă în viaţa ta, iar tu ştii foarte bine acest lucru.

Te uiţi la oamenii care sunt fericiţi şi împliniţi, şi care se bucură de tot ceea ce îşi doresc, şi ceva îţi spune că ai merita şi tu o astfel de viaţă.

Şi ai dreptate: tu chiar meriţi o astfel de viaţă, în care să te bucuri de abundenţă şi de fericire.

 

Marea majoritate a oamenilor care se bucură de o viaţă frumoasă nu realizează exact de ce se bucură de ea. Cert este că ei fac ceva ce ceilalţi oameni nu fac: se folosesc de puterea care stă la baza tuturor lucrurilor bune din viaţă…

 

Fără nicio excepţie, orice persoană care se bucură de o viaţă frumoasă aplică iubirea. Aşa este: puterea care generează toate lucrurile bune din viaţă este puterea iubirii!

 

S-a vorbit şi s-a scris mult despre iubire, încă de la începuturile istoriei umanităţii. Nu există religie, filozof, gânditor, profet sau lider care să nu vorbească despre iubire. Nu toată lumea înţelege însă cuvintele lor pline de înţelepciune. Deşi învăţăturile lor s-au adresat în principal oamenilor din epoca lor, mesajul pe care l-au adresat lumii a rămas la fel de valabil şi astăzi; iubirea reprezintă puterea cea mai mare din Univers.

 

Forţa iubirii

 

„Iubirea este un element la fel de real ca şi aerul sau apa,

chiar dacă este invizibilă pentru ochii fizici.

Ea reprezintă o forţă activă, vie şi aflată veşnic în

mişcare… Se deplasează în valuri şi sub formă de curenţi,

la fel ca cei ai oceanului.”

Prentice Mulford (1834-1891)

Autor aparţinând curentului Noua Gândire

 

Tipul de iubire de care au vorbit marii gânditori şi lideri religioşi ai lumii diferă în bună măsură de ceea ce înţeleg oamenii prin acest concept. Această iubire nu se referă doar la iubirea membrilor de familie, a prietenilor şi a lucrurilor preferate. Iubirea nu este un simplu sentiment, la fel ca atâtea altele. Ea reprezintă o forţă pozitivă.

Iubirea nu poate fi niciodată slabă, delicată sau gingaşă. Ea este însăşi forţa pozitivă a vieţii! Iubirea este cauza tuturor lucrurilor bune sau pozitive din lume. Nu există o sută de forţe pozitive în viaţă; există una singură.

 

Marile forţe ale naturii, precum gravitaţia sau electromagnetismul, sunt forţe invizibile pentru ochiul liber, dar nimeni nu le poate contesta puterea. În mod similar, puterea iubirii este invizibilă pentru noi, dar puterea ei este cu mult mai mare decât orice forţă a naturii. Dovada acestei puteri poate fi văzută pretutindeni în lume: fără iubire nu ar exista viaţă.

 

Gândeşte-te puţin: ce ar fi această lume fără iubire? Mai întâi de toate, tu nu ai exista, căci fără iubire nu ai fi putut fi conceput. Nimeni din familia ta şi niciun prieten de-al tău nu s-ar fi născut. De fapt, pe planetă nu ar exista nici măcar un singur om. Dacă forţa iubirii ar înceta în această clipă, rasa umană ar descreşte rapid, iar în scurt timp ar dispărea.

 

Orice invenţie, orice descoperire şi orice creaţie umană s-a născut din iubirea unei inimi. Dacă nu ar fi existat pasiunea fraţilor Wright (similară cu iubirea pentru ceea ce făceau), nu am putea zbura astăzi în avioane. Dacă nu ar fi existat pasiunea plină de iubire oamenilor de ştiinţă, a inventatorilor şi a descoperitorilor, nu am beneficia astăzi de electricitate, sisteme de încălzire sau de iluminat; nu am putea conduce maşini, nu ne-am putea folosi de telefoane şi de celelalte aparate sau produse tehnologice care fac ca viaţa noastră să fie mai uşoară şi mai confortabilă. Fără pasiunea plină de iubire a arhitecţilor şi constructorilor nu ar exista case, clădiri sau oraşe. Fără pasiunea plină de iubire pentru meseria lor nu ar exista medici, medicamente şi spitale, profesori, şcoli sau educaţie, cărţi, picturi, muzică etc. Toate aceste lucruri sunt create prin forţa pozitivă a iubirii. Priveşte puţin în jurul tău: fără puterea iubirii, nimic din ceea ce vezi nu ar exista.

 

„Dacă îndepărtezi iubirea, ceea ce rămâne

din această planetă este un mormânt.”

Robert Browning (1812-1889)

Poet

 

 

Iubirea este forţa care te pune în mişcare

 

Tot ceea ce îţi doreşti să devii, să faci sau să ai, îşi are originea în iubire. Fără iubire nu te-ai putea mişca, căci nu ar mai exista nicio forţă pozitivă care să te mâne să te dai jos din pat dimineaţa, să te duci la lucru, să te distrezi, să dansezi, să vorbeşti, să înveţi, să asculţi muzică sau să faci orice altceva. Fără iubire, tu nu ai fi altceva decât o statuie din piatră. Forţa care te inspiră să te pui în mişcare şi să îţi doreşti să devii, să faci sau să ai ceva este puterea iubirii. Forţa pozitivă a iubirii poate crea orice lucru bun, poate amplifica binele şi poate transforma aspectele negative ale vieţii tale. Tu ai puterea de a-ţi transforma starea de sănătate, nivelul financiar, cariera, relaţiile şi celelalte domenii ale vieţii tale. Această putere este iubirea şi ea există în interiorul tău.

 

De ce nu este viaţa ta extraordinară în acest caz, de vreme ce puterea de a-ţi împlini toate dorinţele se află înlăuntrul tău? De ce nu te bucuri la maxim în toate domeniile vieţii tale? De ce nu poţi avea tot ceea ce îţi doreşti? De ce nu poţi face tot ceea ce îţi propui să faci? De ce nu savurezi fiecare zi în parte?

Răspunsul este simplu: pentru că ai de ales. Tu ai opţiunea de a iubi şi de a struni această forţă pozitivă a iubirii, orientând-o în direcţiile dorite de tine, dar şi de a nu o face. Şi indiferent dacă realizezi acest lucru sau nu, în fiecare zi din viaţa ta – în fiecare clipă din viaţa ta – tu te-ai folosit de această opţiune. Fără nicio excepţie, ori de câte ori ai avut parte de o experienţă pozitivă, tu ai dat dovadă de iubire şi te-ai folosit de puterea ei pozitivă. La fel, ori de câte ori ai avut parte de o experienţă negativă, tu ai refuzat să iubeşti, iar rezultatul a fost unul negativ. Iubirea este cauza tuturor lucrurilor bune din viaţa ta, iar lipsa iubirii este cauza tuturor durerilor şi suferinţelor tale. Din păcate, viaţa oamenilor moderni, dar şi a celor din alte timpuri, ilustrează limpede că ei nu înţeleg (sau nu au înţeles) cu claritate în ce constă puterea iubirii.

„Iubirea este cea mai puternică energie din această lume,

dar şi cea mai puţin cunoscută.”

Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955)

Preot şi filozof

 

 

Cartea de faţă îşi propune să îţi ofere cunoaşterea corectă a unicei forţe pozitive din viaţă, care te poate ajuta să te bucuri de tot ceea ce îţi doreşti, inclusiv a manierei în care trebuie folosită ea în acest scop. Mai întâi de toate, trebuie să înţelegi însă exact cum funcţionează iubirea.

 

Legea iubirii

 

Universul este guvernat de legile naturii. Dacă putem zbura astăzi în avioane, acest lucru este posibil numai pentru că avioanele pe care le-am construit funcţionează în armonie cu legile naturii.

Nu legile fizicii s-au schimbat pentru ca noi să putem zbura, ci doar cunoaşterea noastră. Noi am descoperit o modalitate de a opera un aparat la unison cu legile aerodinamicii, iar acest lucru ne-a permis să ne ridicăm de la sol. Aşa cum legile fizicii guvernează aviaţia, electricitatea şi gravitaţia, există o lege care guvernează forţa iubirii. Pentru a struni puterea pozitivă a iubirii şi pentru a-ţi schimba viaţa cu ajutorul ei, tu trebuie să înţelegi această lege. Ea este cea mai puternică lege din Univers şi se numeşte: legea atracţiei.

 

Legea atracţiei este forţa care susţine întregul Univers, de la cel macrocosmic al stelelor la cel microcosmic al lumii atomului. Forţa de atracţie a soarelui menţine planetele pe orbitele lor, împiedicându-le să hoinărească libere prin spaţiu. Forţa de atracţie a gravitaţiei ne menţine pe toţi pe pământ, lucru valabil deopotrivă pentru oameni, animale, plante şi minerale. Forţa de atracţie poate fi regăsită în întreaga natură, de la florile care atrag insectele pentru a fi polenizate până la seminţele care atrag din sol substanţele nutritive de care au nevoie pentru a încolţi. În mod similar, toate creaturile vii sunt atrase de fiinţele din propria lor specie. Forţa de atracţie operează prin toate animalele de pe pământ, prin toţi peştii din oceane şi prin toate păsările de pe cer, făcându-le să se adune în turme, cirezi, haite şi cârduri, să se cultive reciproc şi să se înmulţească. Aceeaşi forţă de atracţie menţine laolaltă celulele corpului tău, materialele din care este construită casa ta, mobilierul pe care stai aşezat, maşina pe care o conduci şi apa din paharul tău. Orice obiect de care te foloseşti este susţinut de forţa de atracţie.

 

Atracţia este forţa care îi atrage pe oameni faţă de alţi oameni. Aşa au apărut pe pământ oraşele, naţiunile, grupurile, cluburile şi societăţile care împărtăşesc interese comune. Ea reprezintă forţa care îi atrage pe unii oameni către ştiinţă şi pe alţii care arta culinară, către sport sau către muzică (către un stil muzical sau altul), către anumite animale de casă, către lucrurile şi locurile pe care le preferă, către prieteni şi către oamenii pe care îi iubesc.

 

Forţa de atracţie a iubirii

 

Ce este aşadar această forţă de atracţie? Ea este forţa iubirii! Atracţia este iubire. Atunci când te simţi atras de mâncarea ta favorită, tu iubeşti această mâncare. Dacă nu ar exista forţa de atracţie, tu nu ai putea simţi nimic. Toate alimentele ţi s-ar părea la fel. Nu ai şti care mâncăruri îţi plac şi care nu, pentru că niciuna nu te-ar atrage. Nu te-ai simţi atras de alte persoane, de anumite locuri, de casa în care locuieşti, de maşina pe care ţi-ai cumpărat-o, de sport, de slujba pe care ţi-ai luat-o, de muzică, de haine sau de orice altceva. Atracţia nu ar putea exista în absenţa iubirii!

 

„Legea atracţiei este una şi aceeaşi cu… legea iubirii”

Charles Haanel (1866-1949)

Autor aparţinând curentului Noua Gândire

 

 

Legea atracţiei este legea iubirii şi reprezintă legea atotputernică ce menţine totul în armonie, de la marile galaxii cosmice la atomii infinitezimali. Ea operează pretutindeni şi prin tot ceea ce există în Univers. Aceasta este legea care îţi guvernează viaţa.

 

La modul cel mai general, legea atracţiei afirmă că principiile similare se atrag. În traducere liberă, putem spune că tu primeşti ceea ce oferi. Tu nu poţi primi altceva decât ceea ce dăruieşti. Legea atracţiei face ca tu să atragi în viaţa ta exact ceea ce oferi.

„Pentru orice acţiune există o reacţie egală şi opusă”.

Isaac Newton (1643-1727)

Matematician şi fizician

 

Orice acţiune de dăruire dă naştere unei acţiuni opuse de primire, iar ceea ce primeşti este întotdeauna egal cu ceea ce ai dăruit. Altfel spus, tot ceea ce dăruieşti în viaţă se întoarce la tine. Aceasta este fizica şi matematica Universului.

 

Dacă dăruieşti pozitivitate, vei primi pozitivitate. La fel, dacă dăruieşti negativitate, vei primi negativitate. În traducere, dacă vei cultiva o atitudine pozitivă, vei avea parte de o viaţă plină de lucruri pozitive; dacă vei cultiva o atitudine negativă, vei avea parte de o viaţă plină de lucruri negative. Cum putem oferi noi pozitivitatea sau negativitatea? Prin gândurile şi prin sentimentele noastre.

 

În orice moment, tu emiţi gânduri pozitive sau negative. În mod similar, tu emani sentimente pozitive sau negative. Aceste gânduri şi aceste sentimente vor determina lucrurile de care vei avea parte în viaţă. Toate persoanele, circumstanţele şi evenimentele din fiecare moment al vieţii tale sunt atrase de gândurile şi de sentimentele tale. Viaţa ta nu reprezintă o întâmplare. Tu nu primeşti decât ceea ce ai dăruit deja.

„Daţi şi vi se va da…

Căci totul vi se măsoară cu măsura cu care aţi măsurat voi înşivă.”

Iisus (aproximativ 5 I. Ch. – 30 D. Ch.)

Fondatorul creştinismului, Evanghelia după Luca 6:38

 

Atunci când dăruieşti, primeşti. Dacă îţi oferi ajutorul şi sprijinul unui prieten care se mută cu casa, cu siguranţă acest ajutor şi acest sprijin se va întoarce la tine cu viteza luminii. La fel, dacă te înfurii pe un membru de familie care te-a abandonat la greu, această mânie se va întoarce asupra ta într-o situaţie sau alta.

 

Tu eşti cel care îşi creează propria viaţă prin gândurile şi sentimentele tale. Ceea ce gândeşti şi ceea ce simţi creează ceea ce ţi se întâmplă şi ceea ce experimentezi în viaţa ta. De pildă, dacă gândeşti: „Astăzi am o zi proastă”, vei atrage în mod sigur oameni, circumstanţe şi evenimente care îţi vor confirma pe deplin gândul.

 

Pe de altă parte, dacă gândeşti: „Viaţa mi se pare minunată”, vei atrage cu siguranţă oameni, circumstanţe şi evenimente care te vor face să te bucuri cu adevărat de viaţă.

 

 

Tu eşti un magnet

 

Legea atracţiei nu dă greş niciodată. Ea îţi oferă toate lucrurile pe care le-ai dăruit Universului. La fel ca un magnet, tu atragi singur toate circumstanţele asociate cu bogăţia, sănătatea, relaţiile, slujba şi toate celelalte experienţe din viaţa ta, prin gândurile şi sentimentele pe care le emiţi. Spre exemplu, dacă vei emite gânduri şi sentimente pozitive asociate cu banii, vei atrage cu siguranţă persoane, circumstanţe şi evenimente care te vor ajuta să obţii mai mulţi bani. Invers, dacă vei emite gânduri şi sentimente negative asociate cu banii, vei atrage cu siguranţă persoane, circumstanţe şi evenimente care te vor face să pierzi bani şi să rămâi fără ei.

„Nu ştiu dacă umanitatea urmează sau nu în mod

conştient legea iubirii, dar acest lucru nu mă preocupă.

Ceea ce ştiu este că această lege funcţionează la fel

de implacabil ca şi legea gravitaţiei,

indiferent dacă noi o acceptăm sau nu.”

Mahatma Gandhi (1869 – 1948)

Lider politic indian

 

Legea atracţiei îţi răspunde fără greş la toate gândurile şi sentimentele tale. Nu contează dacă acestea sunt pozitive sau negative. Odată emise, ele se vor întoarce automat la tine sub forma circumstanţelor exterioare, la fel cum ecoul îţi repetă exact cuvintele pe care le-ai rostit. De bună seamă, asta înseamnă că îţi poţi schimba cu uşurinţă viaţa prin schimbarea gândurilor şi sentimentelor tale. Dăruieşte lumii gânduri şi sentimente pozitive şi îţi vei schimba astfel întreaga viaţă!

 

 

Gândurile pozitive şi cele negative

 

Gândurile tale exprimă cuvintele pe care le rosteşti, dar şi pe cele pe care le auzi doar tu în mintea ta. Dacă îi spui cuiva: „Ce zi minunată”, în mod evident ai început prin a gândi aceste cuvinte, şi abia apoi le-ai rostit. Gândurile tale stau la baza tuturor acţiunilor tale. Atunci când te dai jos din pat dimineaţa, forţa motrice care stă la baza acţiunii tale este un prim gând. Nimeni nu poate acţiona dacă nu se gândeşte mai întâi la acţiunea respectivă.

 

Aşadar, cuvintele şi acţiunile pozitive sau negative depind de gândurile pozitive sau negative. Cum poţi şti dacă un gând este pozitiv sau negativ? Simplu: ori de câte ori îţi doreşti ceva sau îţi exprimi simpatia faţă de ceva, ai de-a face cu un gând pozitiv. Atunci când exprimi ceva ce nu-ţi place sau nu-ţi doreşti, nu avem de-a face cu un gând de iubire, deci acesta va fi automat ungând negativ. După cum vezi, este foarte uşor să-ţi dai seama care gânduri sunt pozitive şi care sunt negative.

Toate dorinţele tale au la bază sentimentul iubirii. Gândeşte-te puţin: tu nu-ţi poţi dori ceva ce nu iubeşti, nu-i aşa? Toţi oamenii îşi doresc numai ceea ce iubesc. De aceea, ori de câte ori te gândeşti sau vorbeşti despre ceva ce îţi doreşti, cum ar fi: „Îmi plac pantofii aceia; mi se par minunaţi”, gândurile tale sunt pozitive. De aceea, ele vor atrage în viaţa ta exact lucrurile care îţi plac (în cazul de faţă pantofii). Atunci când te gândeşti sau vorbeşti despre lucrurile care nu îţi plac, cum ar fi: „O, ce preţ au aceşti pantofi! Este jaf curat!”, gândurile tale sunt negative şi vor atrage în viaţa ta realitatea pe care nu ţi-o doreşti (în cazul de faţă, imposibilitatea de a-ţi cumpăra lucrurile dorite, întrucât nu ai bani).

 

Marea majoritate a oamenilor vorbesc mai mult despre lucrurile care nu le plac (şi se gândesc la ele) decât despre cele care le plac. De, aceea, ei emană mai multă negativitate decât pozitivitate (iubire), privându-se astfel de foarte multe lucruri bune.

Este imposibil să te bucuri de o viaţă minunată dacă nu iubeşti. Oamenii care se bucură de vieţi minunate vorbesc mai mult despre lucrurile care le plac (şi se gândesc la ele) decât despre cele care nu le plac! Invers, cei care se luptă cu dificultăţile vieţii vorbesc mai mult despre lucrurile care nu le plac (şi se gândesc la ele) decât despre cele care le plac!

„Există un singur cuvânt care ne poate elibera

de toată povara şi de toată durerea vieţii.

Acest cuvânt este iubirea.”

Sofocle (496-406 Î. Ch.)

Dramaturg grec

 

Vorbeşte despre lucrurile care îţi plac

 

Atunci când vorbeşti despre dificultăţile cu care te confrunţi, indiferent dacă este vorba de bani, de o relaţie, de o boală sau de scăderea profitului afacerii tale, tu nu vorbeşti despre ceva plăcut. Atunci când comentezi un eveniment negativ despre care ai auzit la ştiri sau vorbeşti despre o persoană al cărei comportament te-a iritat, tu nu vorbeşti despre ceva plăcut.

 

 

Atunci când descrii ce zi proastă ai avut, cum ai întârziat la întâlnire, cum ai fost blocat în trafic sau cum ai ratat la mustaţă autobuzul, tu nu vorbeşti despre ceva plăcut. Există multe lucruri minore care se întâmplă în flecare zi. În cazul în care cazi în capcana descrierii şi comentării tuturor lucrurilor neplăcute din viaţa ta, oricât de minore ar fi, acestea vor atrage în scurt timp noi conflicte şi noi dificultăţi cu care te vei confrunta.

De aceea, focalizează-te întotdeauna asupra micilor întâmplări fericite ale zilei. Vorbeşte despre întâlnirea care a decurs bine, despre faptul că îţi place să ajungi la timp atunci când ai promis, despre cât de bine este să fii sănătos, despre profitul pe care ţi-ar plăcea să îl obţii. Descrie situaţiile şi interacţiunile din timpul zilei care au decurs minunat.

 

Vorbeşte întotdeauna despre ceea ce îţi place şi despre ceea ce iubeşti, astfel încât cuvintele tale să atragă în viaţa ta şi mai multă iubire. Dacă nu te gândeşti decât la lucrurile negative din viaţa ta şi dacă vorbeşti la infinit despre ele, la fel ca un papagal, tu îţi creezi singur o închisoare în jurul tău, ca un fel de colivie. Ori de câte ori vorbeşti despre ceea ce nu îţi place, tu adaugi o nouă bară la această colivie şi te separi singur de lucrurile bune pe care ţi le-ar putea oferi viaţa.

 

Oamenii care trăiesc vieţi minunate vorbesc mai mult despre lucrurile care le plac (pe care le iubesc). În acest fel, toate uşile li se deschid şi ei capătă un acces nelimitat la tot ce are viaţa bun de oferit. De aceea, se simt liberi ca păsările pe cer. Aşadar, dacă doreşti să te bucuri de o viaţă minunată, distruge barele coliviei pe care ţi-ai creat-o singur. Oferă iubire, vorbeşte numai despre ceea ce îţi place, iar iubirea te va elibera!

„Atunci veţi cunoaşte adevărul

şi adevărul vă va elibera.”

Iisus (aproximativ 5 Î. Ch., 30 D. Ch.)

Fondatorul Creştinismului, în Evanghelia după Ioan 8:32

 

Nimic nu este imposibil pentru forţa iubirii. Indiferent cine eşti şi cu ce situaţie te confrunţi, forţa iubirii te poate elibera.

Cunosc o femeie care a reuşit să îşi distrugă barele coliviei şi să se elibereze exclusiv prin puterea iubirii. După 20 de ani de căsnicie abuzivă, soţul ei a părăsit-o şi a lăsat-o să îşi crească singură copiii. În pofida greutăţilor incredibile cu care s-a confruntat, femeia nu a cultivat niciun resentiment şi niciun gând negativ faţă de fostul ei soţ. Nu l-a vorbit niciodată de rău şi nu a emis decât gânduri pozitive referitoare la noul soţ, perfect şi minunat, pe care şi-l dorea, şi la visul ei de a călători în Europa. Deşi nu avea bani pentru o astfel de excursie, femeia s-a înscris la una şi şi-a făcut un paşaport. Mai mult, şi-a cumpărat diferite articole de care ar fi avut nevoie în timpul călătoriei.

 

 

Ei bine, ea l-a cunoscut pe noul ei soţ, iar acesta s-a dovedit a fi într-adevăr perfect şi minunat. După ce s-a măritat cu el, s-a mutat în casa lui din Spania, unde duce şi astăzi o viaţă fericită.

Această femeie a refuzat să vorbească vreodată despre lucrurile nefericite din viaţa ei, preferând să se gândească numai la ceea ce îşi dorea. Procedând astfel, ea s-a eliberat de povară şi de suferinţă, ajungând să se bucure de o viaţă minunată.

 

Şi tu îţi poţi schimba viaţa, întrucât dispui de capacitatea infinită de a vorbi numai despre lucrurile care îţi plac (şi de a te gândi la ele), atrăgându-le astfel în viaţa ta! De fapt, puterea de care dispui este chiar mult mai mare decât această capacitate, întrucât legea atracţiei răspunde nu doar la gândurile pline de iubire, ci şi la sentimentele de acest fel. Aşadar, trebuie să simţi iubirea dacă doreşti să îi struneşti puterea!

 

„Iubirea este împlinirea legii.”

Sfântul Pavel (aproximativ 5-67)

Apostol Creştin, în Scrisoarea către Romani 13:10

 

 

 

AFIRMAŢII CARE EMANĂ PUTERE

 

 

● Iubirea nu este niciodată slabă, gingaşă sau delicată. Ea este forţa pozitivă a vieţii! Iubirea este cauza oricărei realităţi pozitive sau bune.

● Tot ce îţi doreşti să devii, să faci sau să ai derivă din iubire.

 

● Forţa pozitivă a iubirii poate crea orice realitate benefică, poate spori lucrurile bune din viaţă şi poate schimba orice situaţie negativă.

 

● În fiecare zi şi în fiecare clipă tu faci o alegere şi te decizi dacă doreşti sau nu să iubeşti şi să struneşti puterea pozitivă a iubirii.

 

● Legea atracţiei este legea iubirii. Aceasta este legea care îţi guvernează viaţa.

 

● Tu nu poţi primi decât ceea ce dăruieşti. Dacă dăruieşti pozitivitate, primeşti automat pozitivitate. Dacă dăruieşti negativitate, primeşti automat negativitate.

 

● Viaţa nu se petrece pur şi simplu. Tot ceea ce îţi oferă ea este ceea ce ai dăruit tu cândva.

 

● Indiferent dacă gândurile şi sentimentele tale sunt pozitive sau negative, ele se întorc la tine cu precizia unui ecou.

 

● Oamenii care trăiesc vieţi minunate vorbesc mai mult despre lucrurile care le plac (şi se gândesc la ele) decât despre cele care nu le plac.

 

● Descrie şi comentează numai lucrurile bune care ţi s-au întâmplat de-a lungul zilei. Vorbeşte numai despre ceea ce îţi place.

În acest fel, le vei atrage în viaţa ta.

 

● Tu ai capacitatea infinită de a vorbi numai despre lucrurile care îţi plac (şi de a te gândi la ele). De aceea, tu ai capacitatea infinită de a atrage în viaţa ta tot ceea ce îţi doreşti!

 

● Iubeşte. Atunci când iubeşti, tu te foloseşti de puterea primordială a Universului.