AnnaE
#0

Ceaiuri de viaţă lungă (revizuite şi adăugite)

Cele 24 de cuvinte care nu trebuiesc rostite

Calea spre fericire

 

 

 

          PREFAŢĂ.

          Călugărul Mihail Neamţu s-a născut în data de 12.10.1924 în satul Prilog, judeţul Satu-Mare. El şi-a dedicat întreaga viaţă credinţei creştine şi a suferit prigoana comunistă, fiind izgonit de la Mânăstirea Bixadului.

          Din 1970 începe să meargă din sat în sat să vindece oamenii cu ajutorul tratamentelor cu ceai şi îndemnându-i la rugăciune. În 1983, datorită tratamentelor care au dus la vindecări în sute de cazuri, au început să sosească la Prilog zeci şi sute de oameni zilnic. Toţi cei care au venit au fost primiţi. Recompensa bănească a fost refuzată de fiecare dată de călugărul Mihai şi de sora dânsului Anuca.

          Orice boală poate fi vindecată, cu excepţia bolilor aflate în ultimul stadiu. Tratamentul medical poate să continue, având şi el efecte benefice. Călugărul Mihai a salvat mulţi oameni de la operaţii chirurgicale, prin tratamente cu ceaiuri, dar nu le exclude în cazuri extreme.

          Programul de primire a celor bolnavi era de la ora 9 dimineaţa până târziu în noapte, astfel încât zile întregi călugărul Mihai îi primea pe cei bolnavi, având doar două pauze de masă pe zi. L-am văzut de multe ori extenuat şi cu toate acestea continua să primească bolnav după bolnav. Nu se plângea niciodată de nimic, ca şi cum nu ar fi existat necazuri pentru dânsul.

          Printre cei vindecaţi de dânsul au fost şi mulţi oameni angajaţi politic în slujba regimului comunist.

          După 1989 şi-a transformat una din încăperi în capelă, unde duminică dimineaţa se oficiază liturghii greco-catolice.

          La 23 iunie 2000, cel pe care toţi îI ştiau sub numele de Unchiul Mihai s-a stins din viaţă la Prilog.

          La înmormântare au participat mii şi mii de pelerini, oameni care l-au iubit, l-au ascultat şi pe care i-a vindecat trupeşte şi sufleteşte. Aceşti oameni i-au ridicat Unchiului Mihai o biserică chiar în grădina casei sale, sfinţită în 1997. Este o biserică care încă din timpul vieţii lui a devenit loc de pelerinaj pentru căutători de adevăr şi dreptate. A fost înmormântat la mică distanţă de zidurile bisericii, iar mormântul a fost îngrădit.

          Pe bancă aflată la 3-4 metri de mormânt pelerinii se pot ruga. „Mă voi ruga împreună cu voi cei care veţi veni la Mine să vă rugaţi la Dumnezeu”, spunea arhanghelul Mihail.

          În modestia lui credea cu toată convingerea că orice om are în el o părticică de Dumnezeu.

          L-am spus o dată: „Sunteţi medicul celor săraci şi ai celor care nu au speranţă. Dacă un medic obişnuit, pe care ştiu că-l respectaţi, ar fi în locul Dumneavoastră, să consulte, n-ar rezista nici două zile la atâţia bolnavi.”

          El a râs liniştit şi a spus: „Aşa este!” Vorbea atât de puţin şi atât de concret. Ochii lui erau foarte blânzi, dar uneori erau aprigi, când era nemulţumit de atitudinea lipsită de moralitate a unora.

          Îi cunoştea atât de bine pe toţi care veneau la dânsul.

          ÎI iubeam atât de mult, şi când ajungeam în faţa lui îmi spunea pe un ton blând, doar pentru mine, într-o propoziţie scurtă sau două, ce nu am făcut bine. Ştia că nu mă supăr şi că voi încerca să-l ascult.

          În decurs de atâţia ani aproape un milion de oameni au trecut pe la Dânsul. El le-a răspuns la întrebări legate de boală, de tratamente, la întrebări legate de viaţa de zi cu zi.

          Le ştia pe toate, şi cei care i-au urmat sfaturile au ajuns să se bucure de ceea ce le dă viaţa.

          „Nu fiţi trişti, căci bucuria Domnului este Puterea voastră”, spunea Cel care este pentru mulţi Arhanghelul Mihail.

          Cu o simpla şi umilă părere îmi exprim mirarea că Statul Român nu a luat măsuri de înfiinţare a unui spital în care tratamentele Călugărului Mihai să fie aplicate.

          CÂTEVA PRENOTĂRI IMPORTANTE

          1. În cazul în care pacientul simte o stare de slăbiciune, de oboseală ceaiurile de băut se pot îndulci cu sirop cât mai natural: de afine, lămâie, brad, zmeură, mure. Aceste siropuri se pot folosi şi în caz de diabet, dar să nu depăşească totalul hidraţilor de carbon necesari zilnic.

          2. Dacă apar dureri, se pune compresa 10 pe locul dureros şi durerea va dispărea.

          3. Compresa 10 pusă în jurul capului este un remediu pentru toate bolile, dă linişte şi bucurie, sporeşte efectele rugăciunii şi meditaţiei.

          4. Tratamentele de presopunctură sunt favorabile pentru bolnavi şi pentru prevenirea bolilor. Trebuie avut grijă ca tălpile picioarelor să fie permanent calde.

          5. În caz de întindere de ligament, atât timp cât locul accidentat este cald, se pune compresa 10 cu lapte fiert, ţuică, sfeclă, iar când locul accidentat este călduţ se pune şi vin alb.

          6. În locuinţele cu igrasie se pune un sac de 12 kg de var nestins în apropierea petei de umezeală. Sacul trebuie să fie permeabil pentru apă şi aer.

          7. Pentru fiecare persoană există mâncăruri, plante, sucuri şi miros de plante care sunt favorabile practicii spirituale.

          8. Se recomandă ca lichidele să nu fie băute reci sau fierbinţi, acest lucru este valabil şi în cazul mâncărurilor.

          9. Periodic, se vor face analize sau controale medicale.

          10. Alimentele favorabile unei persoane sunt alimente care au atât gust, cât şi miros plăcut pentru acea persoană.

          11. Mirosul plăcut relaxează, regenerează şi creează o stare propice rugăciunii.

          Împărtăşania, luată conştient, conduce spre sănătate sufletească şi trupească.

          LISTE DE CEAIURI.

          LISTA NR. 1

          Se foloseşte în dereglări menstruale. Dacă se combină cu Lista 6 care se foloseşte în afecţiuni dermatoiogice, atunci creşte efectul benefic în aceste afecţiuni.

          1. Coada şoricelulul; 2. Măr pădureţ 3. Muşeţel; 4. Pătrunjel; 5. Păducel; 6. Trlfol roşu;

          7. Nuc – frunza; 8. Stejar – frunza.

          Notă: Dacă apar dureri, fără nuc şi stejar.

          Modul de preparare şi folosire: Se pun, din fiecare plantă, câte 3 linguri (o mâna) într-un săculeţ de pânză subţire, deasă, nedecolorabilă. Se fierb un minut în 2,5 litri de apă. După 3-5 zile se schimbă plantele din săculeţ, dar în fiecare zi se completează apa la 2,5 litri şi se fierb un minut.

          Se fac 1-2 spălături cu un litru de ceai, cu irigatorul.

          Pauză de 10-11 zile se ţine din ziua când apare ciclul.

          LISTA NR. 2T.

          Tratamentul cu 2T n-are nici o contraindicaţie. El poate fi folosit şi de persoanele sănătoase.

          1. Alun – frunze; 2. Brusture – planta; 3. Cicoare – planta; 4. Coada calului – planta; 5. Coada şoricelului – planta; 6. Corn – frunze; 7. Măr pădureţ – frunze, fruct; 8. Nuc – frunze; 9. Păducel – f/or/, fruct; 10. Porumbar – flori, fruct; 11. Stejar – frunze; 12. Tătăneasă – planta; 13. Trlfol roşu – flori;

          14. Troscoţel -planta; 15. Urzlcă – planta.

          Modul de preparare şi folosire: Se iau 3 linguri din fiecare plantă şi se pun într-un săculeţ de pânză subţire, deasă, nedecolorabilă. Se fierb două minute în 4 litri de apă. Ceaiul se toarnă într-un cazan peste care se toarnă încă 8 litri de apă rece, astfel încât temperatura băii să fie între foarte caldă şi caldă, dar nu fierbinte sau rece.

          Se stă cu mâinile şi picioarele îin baia de ceaiuri timp de 20-25 de minute şi se udă mâinile până la coate şi picioarele până la genunchi.

          Plantele din listă trebuie să fie puse în proporţie de peste 50% (adică cel putin 8 plante de pe listă).

          În timpul băii se transpira mult. Este preferabil să se facă seara înainte de culcare – produce somn profund.

          În săculeţ se pot pune plantele folosite la prepararea ceaiurilor de băut. Plantele din săculeţ se pot folosi timp de 5 zile, după care se aruncă.

          LISTA NR. 6

          1. Alun – frunze; 2. Cicoare – planta; 3. Coada şorlcelulul – planta; 4. Măr pădureţ – frunze, fruct;

          5. Mur – frunze; 6. Muşeţel – flor/; 7. Mesteacăn – frunze; 8. Măcieş – fruct, frunze; 9. Mentă – planta;

          10. Nuc – frunze; 11. Pătrunjel – frunze; 12. Păducel – flori, fruct; 13. Soc – florl, fruct;

          14. Stejar – frunze; 15. Tei – florl; 16. Trlfoi roşu – flor/.

          Modul de preparare şi folosire: Se iau 3 linguri din fiecare plantă şi se pun într-un săculeţ de pânză subţire, deasă, nedecolorabilă. Se fierb două minute în 4-5 litri de apă. Se acoperă cu un capac în timpul fierberii. Numărul speciilor de plante folosite trebuie să fie în proporţie de 50% din lista de ceai.

          A. Se inspiră pe nas şi se expiră pe gură, apoi invers, se inspiră pe gură şi se expiră pe nas. În timpul inhalaţiei se acoperă capul şi ochii cu un prosop. Inhalaţia durează 6-10 minute.

          B. Se ia o cană de ceai pentru gargară. Gargara se repetă timp de 5-8 minute. Se tratează afecţiuni ale gâtului şi ale corzilor vocale.

          C. Se fac bai de şezut într-un lighean timp de 10-15 minute. Nu se fac băi în ceai fierbinte sau rece.

          Lista 6 poate fi folosită în afecţiunile căilor respiratorii, tratarea dinţilor şi afecţiunilor cavităţii bucale prin gargară, în afecţiunile stomacului, hemoroizilor, şi în dereglări menstruale. Se poate face tratament, după caz, o dată, de două ori sau de trei ori pe zi şi, în paralel se bea ceaiul 12.

          LISTA NR. 7

          Contra căderii părului.

          1. Cimbrişor de câmp; 2. Coada şoricelului; 3. Trlfoi sălbatic (flori); 4. Salcie galbenă; 5. Salcie roşie; 6. Sunătoare; 7. Porumbar; 8. Urzică vie; 9. Stejar (frunze); 10. Măcieş; 11. Alun (frunze);

          12. Păducel; 13. Mur; 14. Nuc.

          Se pune din fiecare plantă câte trei linguri şi se face un amestec care se fierbe un minut în doi litri de apă.

          În fiecare seara se fac băi la cap. Nu se şterge părul, ci se înfăşoară capul cu un material din lână de culoare albă (o căciulă) şi se ţine până a doua zi dimineaţă.

          Se bea trei zile ceaiul 3 şi trei zile ceaiul 12.

          LISTA NR. 8

          Pentru creşterea părului.

          — 100 ml din Lista 7 contra căderii părului

          — 100 ml alcool raflnat

          — 100 ml spirt medicinal

          — 100 ml amoniac

          — 100 ml lapte flert

          Se amestecă toate împreună şi se spală locul unde nu creşte părul în fiecare seară 15-20 de minute.

          Creşterea părului pe locul afectat este certă în cazul tratamentului corect.

          LISTA NR. 3

          1. Albăstrele; 2. Cătină; 3. Clcoare; 4. Ciuboţica cucului; 5. Clreş; 6. Cruşln; 7. Dud; 8. Fasole;

          9. Gălbenele; 10. Grâu; 11. Larbă mare; 12. In; 13. Muşeţel; 14. Mesteacăn; 15. Nalbă; 16. Ovăz;

          17. Păpădie; 18. Păr; 19. Pătlagină; 20. Pătrunjel; 21. Pir; 22. Lumânărică; 23. Plop; 24. Porumb;

          25. Salcie; 26. Scai vânăt; 27. Soc; 28. Traista ciobanulul; 29. Trei fraţi pătaţi; 30. Troscoţel;

          31. Urzică moartă; 32. Vlşln; 33. Vâsc; 34. Volbură.

          Modul de preparare şi de folosire: Se pun la fiert 1,5-2 litri de apă. Se ia o lingură rasă din fiecare plantă şi se pun toate o dată în apa care fierbe. Se lasă aproximativ două minute la fiert, după care se stinge focul. După ce se răceşte, se strecoară şi se poate bea.

          Se beau, din 30 în 30 de minute, câte 50 mililitri sau se bea o ceaşcă de 250 de mililitri înainte şi una după masa de dimineaţă, de prânz şi de seară. Ceaiul nu se bea peste noapte. În timpul tratamentului nu se bea apă. Numărul speciilor de plante folosite trebuie să fie în proporţie de peste 50% din lista de ceai.

          Ceaiul 3 acţionează în sensul vindecării, adică „taie boala”, activează organismul, şi este eficient în constipaţia cronică. În nici un caz tratamentul cu Ceaiul 3 nu poate depăşi 6 zile la rând, deoarece poate provoca diaree, hemoroizi etc.

          LISTA NR. 3-0

          1. Cruşin; 2. Dud; 3. Mesteacăn; 4. Păpădie; 5. Pătlagină; 6. Pătrunjel.

          Modul de preparare şi folosire: vezi Lista nr. 3.

          LISTA NR. 3-1

          1. Ceai hepatic; 2. Cicoare; 3. Coada şoricelului; 4. Cruşln; 5. Dud; 6. Fasole; 7. Lumânărică;

          8. Mentă; 9. Mesteacăn; 10. Muşeţel; 11. Nalbă; 12. Păpădie; 13. Pătlagină; 14. Pătrunjel;

          15. Porumb – mătase; 16. Rostopască; 17. Scal vânăt; 18. Sunătoare; 19. Turiţă mare;

          20. Urzlcă moartă.

          Modul de preparare şi folosire: vezi Lista nr. 3.

          LISTA NR. 3-2

          1. Albăstrele; 2. Ceal diuretic; 3. Clreş; 4. Coada calulul; 5. Coada şoricelului; 6. Mesteacăn;

          7. Mur; 8. Osul lepurelui; 9. Pătrunjel; 10. Porumb – mătase; 11. Porumbar; 12. Salcie; 13. Troscoţel;

          14. Vişin.

          Modul de preparare şi folosire: vezi Lista nr. 3.

          LISTA NR. 3-3

          1. Ceai antiastmatic; 2. Ceal antibronşitic; 3. Ceai aromat; 4. Ceai pectoral; 5. Alun;

          6. Clmbrlşor; 7. Ovăz; 8. Păr; 9. Soc; 10. Tei; 11. Zmeur.

          Modul de preparare şi folosire: vezi Lista nr. 3. În caz de tratament se bea:

          Ziua 1 – 3-0

          Ziua 2 – ceai 12

          Ziua 3 – 3-1

          Ziua 4 – ceai 12

          Ziua 5 – 3-2

          Ziua 6 – ceai 12

          Ziua 7 – 3-3

          Ziua 8 – ceai 12

          Ziua 9 – 3-0

          Ziua 10 – ceai 12

          Ziua 11 – 3-1

          Ziua 12 – ceai 12 ş. a. m. d.

          Acest tratament se foloseşte în bolile la care nu se aplica tratamente de tip,. Şoc”.

          LISTA NR. 4

          1. Afin; 2. Busuioc; 3. Chimion; 4. Sunătoare; 5. Talpa gâştei; 6. Trandafir, 7. Trifoi; 8. Urzică vie;

          9. Ceai gastric; 10. Coada şoricelului; 11. Dud; 12. Gutui; 13. Gălbenele; 14. Nalbăa; 15. Păpădie;

          16. Pătlagină; 17. Pir; 18. Scai vânăt; 19. Traista ciobanului; 20. Turiţă mare; 21. Ţintaură; 22. Ceai laxativ,

          23. Ceai antihemoroidal; 24. Volbură; 25. Ceai aromat; 26. Corn; 27. Grâu; 28. Larbă mare; 29. Măcieş; 30. Păducel; 31. Urzică moartă; 32. Fasole; 33. Mesteacăn; 34. Răchltan; 35. Vâsc.

          Modul de preparare şi folosire: vezi Lista nr. 3.

          LISTA NR. 4-0

          1. Afin; 2. Busuioc; 3. Chimion; 4. Sunătoare; 5. Talpa gâştei; 6. Trandafir; 7. Trlfoi; 8. Urzică vie.

          Modul de preparare şi folosire: vezi Lista nr. 3.

          LISTA NR. 4-1

          1. Ceai gastric; 2. Busuioc; 3. Chimion; 4. Coada şoricelului; 5. Dud; 6. Gutul; 7. Gălbenele;

          8. Nalbă; 9. Păpădie; 10. Pătlagină; 11. Pir; 12. Scai vânăt; 13. Sunătoare; 14. Traista ciobanului; 15. Turiţa mare; 16. Ţintaură; 17. Ceai laxativ; 18. Ceai antihemoroidal; 19. Trifoi; 20. Volbură.

          Modul de preparare şi folosire: vezi Lista nr. 3

          LISTA NR. 4-2

          1. Ceai aromat; 2. Chimion; 3. Corn; 4. Grâu; 5. Larbă mare; 6. Măcieş; 7. Păducel; 8. Urzică vie; 9. Urzică moartă; 10. Dud; 11. Fasole; 12. Mesteacăn; 13. Răchitan; 14. Vâsc; 15. Volbură.

          Modul de preparare şi folosire: vezi Lista nr. 3.

          Lista 4 este folosita contra diareii. Opreşte diareea în timp scurt (scaunul foarte moale). Constipaţia sau scaunul foarte tare nu sunt normale. Cei constipaţi îndelungat pana la 12 ani, au predispoziţie spre epilepsie.