Ellia

Imi plac prajituril cu frisca si vanilie, pentru ca sunt racoroase si usor de preparat

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g făină
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 1-2 l lapte
  • 3 plicuri budincă de vanilie
  • 10 linguri zahăr
  • 500 g smântână
  • 1 borcan compot de piersici

Ingrediente pentru decor:

  • 300 ml frișcă
  • ciocolată

Mod de preparare:

1. Pentru cremă, pregătim budinca de vanilie.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem smântâna. Adăugăm budinca de vanilie și amestecăm foarte bine.

3. Cu ajutorul unui cuțitm, piersicile bucățele.

4. Pentru aluat, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și mixăm până la omogenizare. Adăugăm uleiul, apa și amestecăm. Treptat, adăugăm făina amestecată cu praful de copt.

5. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă, pe urmă le adăugăm în compoziție. Amestecăm bine până la omogenizare.

6. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 175 de grade, până se rumenește frumos, timp de 10 minute.

7. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu cremă iar la final decorăm cu bucăți de piersici și frișcă. Decorăm cu ciocolată dată prin răzătoare.