AnnaE
#0

 

 

Într-o zi, un cioban a găsit un porc gras pe pajiștea pe care mergea cu oile la păscut. A prins porcul, care a început să țipe puternic atunci când ciobanul a pus mâna pe el. Dacă cineva l-ar fi auzit atunci și-ar fi imaginat în mod sigur a fost rănit cu cruzime. Dar în ciuda faptului că porcul continua să guițe și să se împotrivească, luptând din răsputeri să scape, ciobanul și-a luat trofeul capturat și a plecat cu el spre măcelăria din piață.

Oile de pe pășune erau și ele uimite, dar și amuzate în același timp de comportamentul porcului și l-au urmat pe ciobanul care își căra bucuros prada, până la marginea pășunii.

“De ce țipi așa?” a întrebat una dintre oi. “Ciobanul ne prinde și ne cară și pe unele dintre noi, așa cum te cară pe tine acum. Dar ne este rușine să facem asemenea tărăboi,  ca tine, chiar dacă suntem speriate.”

“Foarte bine faceți” răspunse porcul cu un țipăt și o lovitură puternică. “Când vă prinde pe voi, vrea doar să va ia lâna. Dar acum vrea șunca mea!”

 

Morala: Este ușor să fii curajos atunci când nu este niciun pericol. Nu compara niciodată două situații diferite, fără să le înțelegi.