AnnaE
#0

 

 

Ramses II a fost unul dintre cei mai de seamă și mai vestiti faraoni ai Egiptului. În necropola Abusir (Gizeh) au fost scoase la iveală, de către arheologii cehi și egipteni, ruinele unui impresionant templu ridicat în epoca lui Ramses II, edificiu ce măsura 52 de metri lungime și 34 lățime. Este ultima construcție descoperită de către arheologi, dintre cele clădite în îndelungata domnie – de 67 de ani, a lui Ramses al II-lea.

Ramses al II-lea a rămas în istorie  nu doar pentru reușitele sale militare și domnia sa îndelungată, ci și pentru numărul mare de urmași pe care i-a avut. La sfârșitul vieții sale, marele faraon egiptean, care a trăit peste 90 de ani, avea peste 100 de copii. La doar 10 ani, Ramses II conducea trupele egiptene și dirija activitățile de construire a edificiilor publice.

 

Ramses II a fost unul dintre puținii faraoni ai căror strămoși fuseseră oameni de rând, și nu persoane de neam regal. Se pare că tocmai originile umile ale strămoșilor săi l-au făcut Ramses să înfăptuiască mai multe decât majoritatea faraonilor care l-au precedat sau succedat, atât pe plan militar, cât și religios sau edilitar. În vremea sa a avut loc formidabila bătălie a Kadesh-ului, una dintre cele mai mari ale Antichității și cea mai mare confruntare în care au fost utilizate carele de luptă, unde egiptenii s-au confruntat cu hitiții (popor indoeuropean, care migrase, pare-se, din Peninsula Balcanică).

Ruine templu

Arheologii apreciază că impozantul complex reprezentat de către tempul lui Ramses și anexele sale a fost construit, undeva, între anii 1213 și 1279 î.Hr. Arheologii au descoperit fragmente de gravuri ce înfățițează zei solari. S-a confirmat că regele Ramses al II-lea îl venera pe Ra, zeul Soarelui. Acest zeu era considerat regele zeilor, conducătorul faraonilor și creator al tuturor lucrurilor și ființelor.

Ramses II a fost cel de-al treilea rege din Dinastia XIX și a devenit conducător al Egiptului la vârsta de 25 de ani. Niciunul dintre numeroșii faraoni care s-au succedat nu a reușit să-l întreacă pe Ramses, în privința numărului de temple construite.

 

 

 

 

                                                 

 

 

 

                                                                                                               

 

 

 

                    https://latimp.eu/ramesses-maretul-legendarul-faraon-al-egiptului-antic-documentar-tradus-in-romana/